Comarques de Ponent, finalista de la primera edició dels 'Premis Hera'

Foto: Foto dels  membres del jurat dels premis. D'esquerra a dreta: Rafa Gimena, Sandra Castro, Helena Martínez, Maria Antònia Roca, Anna Costa, Montserrat Pifarré i Pep Tort | Pep Tuldrà.

El jurat dels Premis Hera ha fet públic avui els noms de les finalistes dels guardons en les quatre categories en els quals s’han convocat. Comarques de Ponent és finalista en l'apartat de comunicació per la publicació del reportatge de la segona quinzena de gener d’enguany, on es va publicar una peça sobre la menopausa acompanyada de l'entrevista a Marta Gilart, una jove a la qual se li va induir. El disseny del reportatge en paper es pot veure aquí (pàgines 12 i 13).

L'associació, única a Catalunya dedicada a l'osteoporosi i a la menopausa, centra els seus premis en quatre àmbits: cultura, investigació i recerca, periodisme i comunicació i emprenedoria.

En l’apartat de Cultura el reconeixement se l’ha endut Carla Romagosa, assessora d’empreses, marques i persones. Experta en nutrició i divulgadora sobre la menopausa, és autora del llibre Mi amiga Meno y yo. Consejos desinhibidos para una menopausia en toda regla. A més, col·labora en diversos mitjans de comunicació.

A la categoria d’Emprenedoria, la finalista és Montse Roura, professional de la producció cultural i publicitària. Des de fa més d’una dècada, Roura gestiona el blog Ella y el abanico, en el qual informa d’una forma didàctica i divulgativa sobre la menopausa amb un esperit positiu.

En l’àmbit de la investigació i recerca, la finalista ha estat la doctora Marta Canals, experta en menopausa. Canals, que actualment coordina el servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Clínica Novaliança de Lleida, forma part d’aquest centre des de l’any 2013.

Aquestes són les iniciatives finalistes segons la deliberació del jurat, format per membres d’HERA, la Diputació de Lleida, la regidoria de Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, l’Institut Català de les Dones (ICD), el Col·legi de Metges de Lleida, el Col·legi d’Infermeres de Lleida, el Col·legi de Fisioterapeutes de Lleida, la BPW Spain (Federació d’Empresàries i Professionals), els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El restaurant Davall de la Llotja acollirà el dijous 24 de març la cerimònia d’entrega del guardó, que reconeix la tasca de les professionals que treballen en favor de la visualització de l'osteoporosi i la menopausa. L’acte comptarà amb la presència d’autoritats polítiques, membres del jurat i sòcies de l’associació, entre d’altres. Durant el transcurs d’aquesta, s’obsequiarà a totes les premiades amb un guardó realitzat especialment per a l’ocasió. Es tracta d’una escultura de l’artista argentí establert a Lleida Miquel Àngel González.