Comarques de Ponent rep el guardó de Periodisme i Comunicació de l'Associació Hera

Foto: Comunicant Bona Premsa.

El jurat dels Premis Hera va fer entrega ahir dijous 24 de març al restaurant Davall de la Llotja de Lleida dels guardons a les guanyadores de la primera edició en les quatre categories en els quals s’han convocat.

 A la categoria de Periodisme i Comunicació, Comarques de Ponent ha rebut el guardó per una publicació al diari de la segona quinzena de gener, on es va dedicar una peça sobre la menopausa i una entrevista a una jove a la qual se li va induir. L’entrega del premi va anar a càrrec de Sílvia Vigatà, presidenta de la Federación de empresarias BPW España.

En l’àmbit de la Investigació i Recerca, la guanyadora ha estat la doctora Marta Canals, experta en menopausa. Canals, que actualment coordina el servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Clínica Novaliança de Lleida, forma part d’aquest centre des de l’any 2013. El guardó el va entregar la regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut; Montserrat Pifarré.

A la categoria d’Emprenedoria, la guanyadora és Montse Roura, professional de la producció cultural i publicitària. Des de fa més d’una dècada, Roura gestiona el blog Ella y el abanico, en el qual informa d’una forma didàctica i divulgativa sobre la menopausa amb un esperit positiu. En aquesta categoria, el reconeixement el va lliurar la subdirectora Regional a Lleida i Alt Pirineu i Aran de Salut Pública, Mercè Bieto i el premi l’ha recollit Montse Cerqueda en substitució de Roura, absent.

En l’apartat de Cultura, el reconeixement dels Premis Hera és per a Carla Romagosa, assessora d’empreses, marques i persones. Experta en nutrició i divulgadora sobre la menopausa, és autora del llibre Mi amiga Meno y yo. Consejos desinhibidos para una menopausia en toda regla. A més, col·labora en diversos mitjans de comunicació. El premi el va recollir la Dra. Núria Roure en nom de Romagosa de mans del regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria i cinquè tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida; Paco Cerdà.

Aquestes són les iniciatives guanyadores segons la deliberació del jurat, format per membres d’HERA, la Diputació de Lleida, la regidoria de Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, l’Institut Català de les Dones (ICD), el Col·legi de Metges de Lleida, el Col·legi d’Infermeres de Lleida, el Col·legi de Fisioterapeutes de Lleida, la BPW Spain (Federació d’Empresàries i Professionals), els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El restaurant Davall de la Llotja va acollir la cerimònia d’entrega, que reconeix la tasca de les professionals que treballen en favor de la visualització de l'osteoporosi i la menopausa. Durant el transcurs de l’acte, es va obsequiar les premiades amb un guardó dissenyat especialment per a l’ocasió. Es tracta d’una escultura de l’artista argentí establert a Lleida Miquel Àngel González, rèplica del logotip de l’associació HERA.

Per finalitzar l’acte, es va llegir el poema Donaenpausa de la periodista i comunicadora Berta Palau. La cloenda va anar a càrrec de la presidenta i fundadora de l’associació Hera, Maria Antònia Roca i va comptar amb la presència de la diputada Helena Martínez en representació de la Diputació de Lleida.