Comença el curs de català per a persones refugiades d'Ucraïna a Guissona

Foto: Ajuntament de Guissona.

Aquest cap de setmana va començar el curs de català dirigit a persones refugiades arribades a Guissona, provinents d’Ucraïna. Les inscripcions es van tancar durant la setmana amb 25 persones, però arribat el dia, se n’hi van presentar una cinquantena.

El curs va començar aquest dissabte dia 19 de març sota la demanda i l’interès que hi havia per aprendre la llengua, per part de la comunitat Ucraïnesa refugiada a Guissona, que va començar a arribar a la població el passat 1 de març.

Les classes són impartides per voluntàries de Guissona, la Sandra Creus, la Marta Farré i la Carme Porta, guissonenques amb formació lingüística, i que es van oferir per ensenyar llengua catalana amb la voluntat que les persones refugiades Ucraïneses puguin relacionar-se en català en el seu dia a dia.

El grup es trobarà de forma conjunta tots els dissabtes de 10 a 12 h amb la Sandra Creus. Es desdoblarà entre setmana, els dimarts, a partir d’ara Local d'Esquerra, de 10 a 11.30 h amb la Carme Porta i els dimecres, a l'acadèmia Thames School de Guissona de 9 a 10.30 h amb la Marta Farré.

A més a més, l’Ajuntament de Guissona, qui ha impulsat la proposta, considera que aquestes classes seran una eina potent de cohesió social, de relació i entesa, especialment a l’hora de trobar feina, interès que la comunitat ha manifestat tenir en els últims dies.