Comença el servei d'autobús substitutori entre Balaguer i La Pobla de Segur

Foto: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya oferirà servei d’autobús substitutori entre les estacions de Balaguer i La Pobla de Segur des de demà dissabte 30 d’abril al dimecres 4 de maig per tasques de manteniment en una de les unitats de tren.

Els horaris del servei substitutori per carretera seran els mateixos que ja s’efectuen amb el servei ferroviari. El bus s’aturarà a totes les estacions del recorregut a la parada d’autobús més propera.

No obstant això, a les estacions de Gerb, Sant Llorenç de Montgai, Vilanova de la Sal i Santa Linya s’aturarà sota demanda. Per a sol·licitar-ho cal trucar al telèfon 973445503 o fer-ho mitjançant els intèrfons de les estacions.

Entre Lleida-Pirineus i Balaguer el servei de trens serà l’habitual a excepció de les següents circulacions que es realitzaran íntegrament amb autobús: el diumenge 1 de maig, el tren que surt a les 19:00 h de La Pobla de Segur amb destinació Lleida-Pirineus; del dilluns 2 al dimecres 4, el tren que surt a les 5:14 h de Lleida-Pirineus amb destinació La Pobla de Segur i el tren que surt a les 19:46 h de La Pobla de Segur amb destinació Lleida-Pirineus; i el dijous 5, el tren que surt a les 5:14 h de Lleida-Pirineus amb destinació La Pobla de Segur.

El tercer tren de la línia Lleida-La Pobla de Segur ja ha superat el període de proves tècniques i de circulació i actualment es troba als tallers del Pla de Vilanoveta. Ferrocarrils comunica que s’està treballant en la part documental, que inclou l’auditoria de seguretat i el procés d’autorització per circular per la xarxa d’Adif.

Es preveu que la nova unitat estigui llesta per circular per les vies de Ferrocarrils a finals de maig i que, un cop obtingut el permís per circular pels 1,9 km de la via d’Adif, necessari per entrar a l’estació de Lleida, pugui fer ja tot el recorregut sencer de la línia aquest estiu.

Aquest tercer tren millorarà i reforçarà la disponibilitat del servei, ja que evitarà el servei alternatiu per carretera que habitualment s’ofereix quan cal aturar alguna de les altres dues unitats per al seu manteniment.