Comença la Fira Estudies & Treballes en format presencial a Tàrrega

Foto: Marina Rúbies.

Avui ha començat la segona edició de la Fira Estudies & Treballes (FET) a la capital de l'Urgell. A diferència de l’any passat, que es va celebrar en format virtual, enguany se celebra presencialment del dimecres 16 al divendres 18 de març.

L’activitat de la primera jornada de la FET ha tingut lloc al Teatre Ateneu de Tàrrega, que s'ha iniciat amb una taula rodona sobre el Batxillerat, la presentació de l’actualització de la Guia de Recursos i Suport Educatiu. Tot seguit, ha tingut lloc la sessió inaugural a la 1 del migdia amb les intervencions d’Alba Pijuan Vallverdú, alcaldessa de Tàrrega; Maria Jesús Marvà, cap del Servei Territorial d'Ocupació (SOC) a Lleida; i Claudi Vidal, director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida. L'activitat ha anat seguida de L’orientació professional en una societat líquida (o gasosa), a càrrec de Sofia Isus, directora del Departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL i especialista en formació contínua i dual. D’altra banda, durant tot el matí, la plaça de Sant Antoni ha acollit un escape room adreçat a l’alumnat.

Pel que fa a l’àmbit educatiu destaca la participació activa dels diferents centres educatius així com del Servei d’Orientació d’Àmbit Comunitari (SOAC) del Pla Educatiu d’Entorn 0-20 de Tàrrega, que té com un dels objectius prioritaris orientar les famílies i l’alumnat en la construcció dels itineraris educatius personalitzats. Així doncs, dijous 17 i divendres 18 de març oferiran informació i tastets de l’oferta educativa de la capital de l’Urgell mitjançant els diversos espais que s’ubicaran entorn de l’Oficina Jove i el Centre La Solana.

En l’àmbit ocupacional figuren diversos tallers monogràfics i activitats, com és el cas de les sessions d’speed dating amb empreses i professionals que es faran divendres al matí, per tal que les persones que estiguin en situació d’atur obtinguin informació sobre els camins professionals que poden escollir. Pel que fa a l’àmbit d’emprenedoria es tornarà a comptar amb Ponent Coopera, que impartirà un taller sobre economia social i solidària.

Tot i celebrar-se en format presencial, tots els recursos i materials també estaran disponibles a l’espai web de la fira, junt amb la Guia de Recursos i Suport Educatiu, que es va presentar el curs passat. La FET ha estat organitzada per la Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball de l’Ajuntament de Tàrrega i el Pla Educatiu d'Entorn 0-20, amb la col·laboració dels departaments d'Educació i Treball de la Generalitat de Catalunya.