Inici de la recollida de joguines al Pallars Jussà amb la campanya "Els seus drets en joc"

Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà

La Creu Roja del Pallars Jussà amb la col·laboració de l’Oficina Comarcal de Consum han donat el tret de sortida a la campanya solidària “Els seus drets en joc” de recollida de joguines. Cada any, aquesta campanya permet fer arribar la il·lusió a les nenes i els nens de famílies desafavorides de la comarca.

"Els seus drets en joc" compta amb la col·laboració de tots els centres escolars de primària de la comarca on durant aquesta setmana recolliran les donacions fetes per nenes i nens. D’aquesta forma es pretén aconseguir també promoure la solidaritat entre els infants així com el consum responsable i evitar actituds com la compra compulsiva.

Per contribuir a la campanya així com al seu caràcter educatiu, cal que les joguines aportades no siguin sexistes, perquè no es reprodueixin estereotips de gènere, que no siguin bèl·liques per a evitar que creixin entre els infants comportaments agressius i intolerants. En tercer lloc, cal que les joguines siguin noves, d’aquesta forma aquest serà realment un acte solidari donat que, tal com diu la mateixa campanya, tots els nens tenen dret a una joguina nova perquè no hi ha una infància de primera categoria i una de segona. Aquest tercer precepte pren encara més sentit si tenim en compte que cal garantir la higiene i la seguretat davant la Covid.

El president de Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha volgut agrair el paper que tenen educadores i educadors dels centres escolars de la comarca en la sensibilització de nens i nenes cap a la solidaritat i la igualtat.

La Creu Roja farà arribar els dies vinents les joguines recollides a nens i nenes de famílies desafavorides de la comarca de forma que cap infant es quedi sense una joguina nova aquestes festes.