Concert de Dani Nel·lo i Organ Trio el dissabte 12 de novembre al Teatre Ateneu de Tàrrega dins la programació del Ponent Roots

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

Per segon any consecutiu, el festival Ponent Roots de Lleida torna a fer parada a Tàrrega. Aquesta vegada el protagonista serà el saxofonista Dani Nel·lo, que actuarà acompanyat per l’Organ Trio. El concert tindrà lloc el dissabte 12 de novembre, a 2/4 de 9 del vespre, al Teatre Ateneu, amb el suport de la Regidoria de Cultura. Dani Nel·lo arribarà a la capital de l’Urgell fent pinya amb Gerard Nieto a l'orgue Hammond, Martín Burguez a la guitarra i Ramón Angel Rey a la bateria. És un format que rememora la sonoritat sorgida a finals dels anys 50 quan els saxofonistes de rhythm & blues i jazz es van associar amb organistes per cuinar un nou estil musical.

Tàrrega gaudirà així del nou projecte del veterà músic barceloní en què recull les seves composicions preferides d’anteriors aventures amb Los Saxofonistas Salvajes o Los Mambo Jambo combinant-les amb l’estrena de nous temes. En aquest sentit, Dani Nel·lo i Organ Trio publiquen aquesta tardor un EP titulat ‘Grand Prix’, les cançons del qual també formaran part del repertori del concert a Tàrrega. El regidor de Cultura, Carlos Vílchez, destaca la rellevància de renovar l’acord amb Ponent Roots per portar al Teatre Ateneu artistes de primer nivell de l’escena musical del país. “La bona acceptació del concert de l’any passat a càrrec de Clara Gispert ens ha animat a perllongar la bona entesa amb el festival”, ha manifestat l’edil.

Els ritmes de Dani Nel·lo ja van fer vibrar recentment el Mercat de Música Viva de Vic amb reaccions molt positives per part de crítica i públic. La seva barreja de blues, jazz i soul a mig camí entre la tradició i la modernitat constitueix un dels espectacles musicals més atractius del moment a Catalunya. El Festival de Música Negra de Lleida - Ponent Roots, que assoleix ja l’onzena edició, continua apostant així per actuacions de mitjà format que permeten gaudir dels concerts de manera pròxima entre públic i artistes. El preu de les entrades és de 12 euros (anticipada) i 15 euros (taquilla), estan disponibles a la pàgina web www.ponentroots.com/entrades/.