Creix la població jove al centre de Mollerussa arran de les obres del Pla de Barris

Un estudi fet per l'Ajuntament de Mollerussa ha posat de manifest el creixement de població jove de menys de 40 anys que resideix al centre de la ciutat arran de les obres de transformació urbanística que s'hi van dur a terme amb el Pla de barris entre els anys 2017 i 2019.

Així ho ha explicat aquest dimarts l'alcalde Marc Solsona, que ha dit que si al 2015 la població de menys de 40 anys que residia en aquesta zona suposava el 38%, al 2021 aquest percentatge ha pujat al 50% amb el que suposa un augment de prop del 20%. L'estudi se centra a la zona que compren les places de l'Ajuntament, Major, de Manuel Bertrand i del Pla d'Urgell així com al carrer de Jacint Verdaguer.

Solsona ha afirmat que aquestes dades constaten que les transformacions en aquest àmbit de la ciutat no només han estat urbanístiques sinó que també han repercutit en la seva transformació demogràfica. En aquest sentit, ha assegurat que la reforma del centre feta des de l'Administració juntament amb les millores de particulars que han renovat els seus immobles han contribuït a generar aquest moviment poblacional, que també es confirma en l'àmbit familiar, ja que si bé el 2015 hi havia registrats 53 infants de 0 a 10 anys residint en aquesta zona, el 2021 ja en són 208.

L'alcalde també ha indicat que del total de la població de Mollerussa, la qual ha patit un estancament de creixement en els darrers anys, un 15% viu a la zona del centre al 2021 mentre que el 2015 aquest àmbit del centre urbà concentrava el 12% de la població amb la qual cosa "prenen encara més sentit les inversions fetes amb el Pla de barris".

26 nous establiments oberts al 2021

D'altra banda, Solsona s'ha referit també al repunt de l'activitat econòmica que viu la ciutat amb l'obertura d'un total de 26 noves activitats comercials al 2021. Per contra, se n'han tancat 22, amb la qual cosa el saldo resultant és positiu i més elevat que el que es va registrar al 2019, quan se'n van obrir 28 i se'n van tancar 27.

Aquestes dades contrasten amb les de 2020, en plena pandèmia, quan únicament es van obrir 13 noves activitats mentre que se'n van tancar 17.