Crida als tractoristes d'Artesa de Segre per ajudar a atacar l'incendi de Baldomar

binary comment
photo_camera binary comment

Foto: Oriol Bosch (ACN).

Els responsables del dispositiu de l'incendi d'Artesa de Segre, a la Noguera, van fer ahir a la nit una crida als tractoristes de la zona perquè avui a partir de les nou del matí ajudin a atacar el foc.

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, va convocar els pagesos a les davant l'Ajuntament de Baldomar, des d'on se'ls ha indicat on han d'actuar amb l'objectiu de perimetrar el foc. Durant tota la nit els Bombers han treballat per intentar controlar el flanc dret procurant que les flames no s'escampin a la vall del Segre.

Solé també va explicar que el Govern estava gestionant la incorporació de dotze unitats de la divisió de focs de l'exèrcit espanyol, l'UME, que també han començat a treballar contra el foc avui a les nou del matí.

Els Bombers han xifrat en 550 les hectàrees cremades en l'incendi, tot i que donen per fet que la xifra augmentarà, perquè encara s'ha de valorar una zona afectada sobre la qual no s'ha pogut treballar. El potencial d'avenç és de fins a 20.000 hectàrees.

El cap de l'operatiu dels Bombers va declarar que s'estava treballant per evitar la propagació cap a la Vall del Segre, pels cantons d'Al·lòs, Baldomar, la Clau i la vall més al nord. Si es pot estabilitzar aquesta zona, això deixarà l'incendi amb el flanc esquerre obert, cap al Massís de Sant Mamet. Són unes 8.000 hectàrees en una zona que només té una pista forestal al mig que puja a una ermita.

D'altra banda, Solé també es va adreçar als grangers per demanar-los que avui es dirigeixin al centre de comandament si volen accedir als seus terrenys. Des d'allà els acompanyaran per la seva seguretat i perquè no interfereixin en el dispositiu que combat el foc.