CRUMA inaugura el seu espai propi de formació i creació artística a Tàrrega

Foto: Marina Rúbies.

CRUMA, el col·lectiu d’artistes format l’any 2018 pels fundadors del Taller d’Arts Escèniques de Tàrrega i de la companyia d’espectacles de carrer Emília Gargot, finalitza el curs inaugurant la seva seu, un espai on dur a terme el total de la seva activitat a la capital de l'Urgell. L'acte va tenir lloc ahir dimecres a la tarda, on van muntar una festa al carrer pel veïnat i alumnat de l'escola.

Genís Farran, membre de CRUMA, va explicar durant la inauguració que obren les portes de la seva escola pròpia en el seu tercer any de vida, i just en el primer any de formació totalment presencial. Durant els dos cursos anteriors van trobar-se amb restriccions i altres mesures derivades de la pandèmia, i aquest ha estat el primer que s'ha dut a terme amb normalitat, en comparació als passats.

Ara, inauguren un espai diàfan i habilitat per a executar i ampliar tota la seva formació teatral amb bones condicions, tal com va explicar Montse Pelfort Valentí, membre de CRUMA. També va detallar que compta amb espai d'emmagatzematge i assaig per a la companyia dels mateixos membres i les oficines i recepció del Taller d’Arts Escèniques. El curs 2022/2023 es durà a terme en aquest nou espai, les inscripcions ja estan obertes al seu lloc web amb descompte del 50% en el preu de la matrícula fins a l’1 de juliol.

L’escola oferirà, un any més, classes de teatre per a totes les edats i especialitats en teatre de carrer i teatre musical, a més d’una nova proposta de cursos monogràfics oberts a tota la ciutadania on es podrà gaudir de diferents disciplines de les arts escèniques de forma intensiva.

L’acte d'inauguració va comptar amb els parlaments de l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, i l’equip de CRUMA i Emília Gargot, a més d’algunes alumnes de l’escola. A través d’un acte festiu i artístic queda inaugurat aquest espai que busca ser punt de trobada d’artistes i creadors de la ciutat i la província.