Cultura distribueix a les biblioteques 1.400 llibres infantils en ucraïnès

binary comment
photo_camera binary comment

Foto: Arxiu (Oriol Bosch, ACN).

El Departament de Cultura està distribuint a les biblioteques públiques catalanes un total de 1.400 exemplars de llibres infantils escrits en ucraïnès impresos a Catalunya.

Amb la iniciativa es continua donant suport a les biblioteques dels municipis que estan acollint famílies ucraïneses. El Servei de Biblioteques del Departament va adquirir inicialment fins a 700 documents a través de compres a llibreries.

La guerra i les dificultats logístiques, però, van impedir-ne el proveïment i, gràcies a la col·laboració entre el Govern, l’Institut Ramon Llull i l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya (EADOP) amb una editorial ucraïnesa The Old Lion Publishing House, s'han imprès directament.

Fins ara, les biblioteques públiques de Guissona, Figueres, Tortosa, Montblanc, Vic i Fort Pienc (Barcelona) disposaven d’un primer lot de llibres infantils adquirit per compra directa. Amb la impressió a Catalunya d’aquests nous 1.400 exemplars, serà possible atendre les noves peticions rebudes.

En paral·lel a aquesta acció, el Servei de Biblioteques també ofereix a les biblioteques receptores dels lots de llibres un seguit d’activitats culturals especialment dirigides als infants ucraïnesos. Igualment, a la plataforma de continguts digitals eBiblioCAT, tots els usuaris de les biblioteques públiques poden accedir a una col·lecció de llibres electrònics en ucraïnès per a totes les edats.

A més, el Departament de Cultura també ha posat a disposició de les biblioteques material de traducció de l’ucraïnès al català.