Curs destinat als professionals de l'hostaleria, botigues especialitzades i l'enoturisme

El curs, que estarà totalment subvencionat, tindrà lloc els dilluns dies 5, 12 i 19 de juny 2023 de 9 a 14 hores en els cellers Costers del Sió, Raimat i Castell del Remei
Curs de Presentació de Begudes i Vins de la DO Costers del Segre ©JosepAPérez
photo_camera Curs de Presentació de Begudes i Vins de la DO Costers del Segre ©JosepAPérez

Una part important de la prescripció dels vins i begudes de la DO Costers del Segre és que els professionals dels sectors de l'hostaleria, botigues especialitzades i l'enoturisme coneguin els productes i els puguin recomanar, segons va destatar la gerent de la DO Costers del Segre, Núria Balagué.

Criança dels vins de la DO Costers del Segre ©JosepAPérez
Criança dels vins de la DO Costers del Segre ©JosepAPérez

Per aquest motiu la DO lleidatana amb la complicitat ce l'escola d'Enoturisme de Catalunya juntament amb La Ruta del Vi de Lleida impulsen el primer Curs de Presentació de Begudes i Vins de la DO Costers del Segre amb l'objectiu que els professionals dels sectors relacionats coneguin productes varietats i característiques essencials; tenint en compte els gustos del turista que visita el territori.

El curs, que estarà totalment subvencionat, tindrà lloc els dilluns dies 5, 12 i 19 de juny 2023 de 9 a 14 hores en els cellers Costers del Sió, Raimat i Castell del Remei que també són col·laboradors de la formació. Els participants realitzaran tastos comparatius entre vins de DO Costers del Segre i la resta de DO catalanes i espanyoles, i finalitzaran la formació amb la una presentació utilitzant els coneixements adquirits.

Temàtica de la formació

Rafa Gimena impartirà el Curs de Presentació de Begudes i Vins de la DO Costers del Segre ©JosepAPérez
Rafa Gimena impartirà el Curs de Presentació de Begudes i Vins de la DO Costers del Segre ©JosepAPérez

El curs, que estarà impartit pel periodista i sommelier lleidatà, Rafa Gimena tractarà temes com el vi com a realitat cultural polièdrica. Història del vi i tradició vitivinícola. Viticultura: estats fenològics. Cicle de la vinya. Concepte Terroir. Vinificació i turisme. Tipus de vi segons elaboració: tranquil, escumós, dolç, ranci, fortificat... Classificació en l'oferta: per color, origen, elaboració, varietat, criança, gust... Com fer del vi un actiu turístic. Comercialització. O la venda de producte seran alguns dels temes que tractarà el curs a més a més dels tastos i visites tècniques.