Demà comença la nova edició de Lo Memefest, Festival de l'Humor de Ponent

Text: Redacció / Foto: Associació Agrat

Demà s'inicia una nova edició de Lo Memefest, el festival de l’humor de Ponent que se celebrarà del 6 al 10 d’octubre a Tàrrega. L'acte que arrencarà la programació és una reproducció en línia de la pel·lícula Shrek (Vicky Jenson, Andrew Adamson, 2001) per celebrar el seu 20è aniversari, que comentaran alguns fans i organitzadors del festival.

Lo Memefest ha organitzat fins a un total de 10 actes relacionats amb el món de l’humor. Ara com ara ja s’han esgotat les entrades per a l’espectacle de Peyu del divendres 8 d’octubre, mentre que només queden les últimes places disponibles per a La tarda dels monòlegs de dissabte. Podeu comprar entrades aquí.

Comptarà amb una tertúlia-vermut on es debatrà com potenciar el català a les xarxes socials entre els joves. Els convidats escollits per aquest col·loqui que tindrà lloc el dissabte 9 d’octubre a les 12.30 h a La Soll de Tàrrega seran 4 referents catalans a les xarxes com Albert Lloreta, Paula Carreras, Marc Lesan i Júlia Bacardit. Els 4 tenen una àmplia presència a les xarxes i han acomplit diferents projectes en català a les diferents plataformes que té Internet, fet que permetrà veure quines propostes poden servir en un moment que la llengua catalana està perdent força entre els més joves, com s’ha demostrat en diversos estudis.

Albert Lloreta és realitzador audiovisual, membre i fundador de la cooperativa audiovisual Bonobo Films. Treballa en els àmbits del documental social i cultural, el videoclip i la producció audiovisual com a eina de transformació social, així com en els àmbits del podcast i del videoblog, amb un interès especial per les qüestions inherents a la cultura digital.

Paula Carreras és periodista, ha treballat en mitjans com RAC 1 o Catalunya Ràdio i és l’editora del portal Diacrític.cat. És una de les 4 components de Gent de Merda, un dels podcasts en català amb més reproduccions a Spotify.

Marc Lesan és un youtuber que va començar a fer contingut en castellà, però va canviar al català per intentar potenciar més aquesta llengua entre els joves. Fa uns mesos, es va fer viral un vídeo seu on criticava la manca de continguts juvenils a la Corporació Catalana de Mitjans i és un dels referents de Canal Malaia, una plataforma que també vetlla per l’ús del català a les xarxes.

Júlia Bacardit és escriptora, periodista i cofundadora i coeditora de la revista literària BRANCA. Es va graduar en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i va cursar el màster de Comunicació, Periodisme i Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat articles, reportatges i ressenyes de llibres a diversos mitjans. És la meitat del podcast Les Golfes i ha escrit El preu de ser mare.

La tertúlia-vermut de Lo Memefest està coorganitzada per l’Associació Agrat i La Soll i les places són limitades a causa de les restriccions per la Covid-19. Per poder assistir a l’acte caldrà fer reserva prèvia al formulari que es trobarà al web. A més a més, l’acte també es podrà seguir en format 'streaming' a través de l’Instagram Live de Canal Malaia.