Demanen 4,5 anys de presó a una veïna de Golmés acusada d'estafar 3.500 euros a l'empresa on treballava

Text: ACN (Laura Cortés i Salvador Miret) / Foto: ACN

La Fiscalia demana quatre anys i mig de presó a una veïna de Golmès de 45 anys acusada d'estafar 3.500 euros a l'empresa on treballava. Segons el ministeri públic, la dona, aprofitant que era la cap de producció, va contactar amb el responsable d'una altra firma, li va demanar en nom de l'empresa 12.000 euros i li va dir que ja li encarregarien treballs per tornar-li. Segons la Fiscalia, la dona va demanar després a aquest home que li enviés sis factures amb treballs ficticis per poder recuperar els diners però l'empresa se'n va adonar i l'home només en va cobrar dos per valor de 3.514,50 euros, que ara l'empresa reclama. L'home no ha recuperat els 8.500 euros restants i la Fiscalia demana que els pugui reclamar per via civil.

Segons el ministeri públic, l'home, confiant en l'acusada, va acceptar abonar els 12.000 euros pensant que aquest préstec beneficiaria la seva empresa, però la dona no va destinar els diners a l'empresa sinó que se'ls va quedar.

Després, perquè l'home no li reclamés, l'acusada li va proposar d'enviar sis factures per un valor total de 12.000 euros per treballs ficticis, per tal que pogués recuperar els diners. D'aquesta manera, la dona pretenia que fos l'empresa on treballava qui tornés els diners que ella s'havia quedat.

L'home va cobrar les dues primeres, ambdues amb data 16 de novembre del 2016 per un import de 1.287 i 2.227,50 euros. En adonar-se dels càrrecs, però, l'empresa va poder aturar el pagament de les quatre restants i ara reclama a l'acusada els diners que la firma va abonar a l'home amb les dues primeres.

El judici es farà els dies 12 i 13 de maig a l'Audiència de Lleida per un delicte d'estafa en concurs amb un delicte de falsedat en document mercantil.