Denuncien penalment una falsa llevadora a l’Alt Urgell

Foto: Arxiu.

Els Mossos d'Esquadra van denunciar penalment el passat dimarts una dona, de 28 anys, com a presumpta autora d'un delicte d'intrusisme professional, tres delictes d'estafa i falsedat documental.

A finals de l'any passat una patrulla de mossos va haver d'intervenir en un incident a l'hospital de la Seu d'Urgell. Davant un nou nascut d’un part de risc, el responsable mèdic va determinar la necessitat de traslladar al menor a l'hospital Arnau de Vilanova. Finalment, tot i la reticència inicial dels pares, es va traslladar a la capital del Segrià i va evolucionar favorablement.

Arran aquest incident, els mossos van tenir coneixement que aquest embaràs l'hauria supervisat una llevadora particular per tal de realitzar-lo inicialment a domicili, tot i que el protocol reconegut ho desaconsellava clarament en aquest cas.

La investigació oberta al respecte va permetre conèixer dos embarassos més que hauria supervisat aquesta persona, que es presentava com a llevadora i llicenciada en obstetrícia al seu país d'origen, i cobrava uns 2.000 € per embaràs.

Els mossos van contactar amb les altres famílies i van tenir coneixement que duia a terme un contracte aportant un suposat document nacional d'identitat i on es recollien les seves suposades titulacions.

Els agents, per resoldre les sospites, van portar a cap les consultes davant diversos organismes oficials i van confirmar que no tenia cap mena de titulació per exercir cap professió de l'entorn sanitari ni estava en procés d'homologació.

Davant els fets, els investigadors van citar-la a comissaria i va quedar denunciada penalment com a presumpta autora d'un delicte d'intrusisme professional, tres delictes d'estafa i falsedat documental. La denunciada haurà de presentar-se davant l'autoritat judicial quan sigui requerida.