'Des de sempre', guanyadora del primer concurs de composició de sardana d'Agramunt

Foto: Ajuntament d'Agramunt

El diumenge 21 de novembre, coincidint amb la festivitat de santa Cecília patrona dels músics, es va acomplir l'entrega del premi del primer concurs de composició de sardana organitzat per l'Escola Municipal de Música juntament amb les regidores de cultura i educació de l'Ajuntament. L'objecte del concurs era la creació d'una sardana original i inèdita instrumentada per una cobla d'onze instruments.

Com va explicar el director de l'EMMA Jordi Guixé, el concurs ha estat un èxit, ja que s'han presentat 25 obres, totes de gran qualitat, i fou difícil escollir-ne la guanyadora. El jurat format per Josep Maria Coll, membre de la cobla Vents de Riella; Judit Sorribes, membre de la cobla Jovenívola d'Agramunt; Ricart Bertran, personalitat del món coblístic d'Agramunt; Sílvia Fernàndez, alcaldessa de la vila i Jordi Guixé, director de l'EMMA, van escollir la peça Des de sempre de Jean Michel Ginesta com a guanyadora d'aquesta primera edició del concurs.

El jurat també va escollir tres peces més que han estat les finalistes: Com una nina de Xavier PiñolAgramunt, dolces rotllanes de Xavier Cassanyes, i Als peus d'Almenara de Joan Moliner.

El públic assistent a l'acte va poder escoltar la peça guanyadora i les finalistes per primera vegada, que van ser interpretades per la cobla Vents de Riella.

Després de la interpretació de les sardanes, es va fer entrega dels diplomes i obsequis als finalistes. El guanyador, Jean Michel Ginesta no va poder assistir a l'acte, però va enviar un vídeo d'agraïment.

D'altra banda, durant l'acte també es va fer entrega dels premis del tercer concurs musical de santa Cecília. Aquest concurs estava adreçat a l'alumnat de l'escola i s'hi van presentar un total de 10 obres. L'entrega de premis va anar a càrrec de Judit Serra, regidora d'educació; Judit Martínez, membre de l'AMPA de l'EMMA, i Asun Illa, Ignasi González i Jordi Guixé de l'equip directiu de l'escola. Un cop entregats els guardons, els premiats van interpretar les seves obres damunt l'escenari.

Els guardonats es van dividir en diverses categories. En la categoria A, el 1r premi va ser per Guillem Gutiérrez amb l'obra Nit de fosca. En la D, doble 1r premi per Iris Santacreu amb l'obra La sort; i pels germans Jan i Lis Garcia amb l'obra Gota d'aigua. El segon premi pel grup format per Andrea Basaraba, Anna Galceran, Mariona Perelló i Laia Solé amb l'obra Gimmy. En la categoria E, el 1r premi per Bernat Varino amb l'obra Un ratolí al rebost; i doble segon premi pel grup format per Arnau Vilaró, Gerard Lluch i Genís Gilabert amb l'obra Halloween i per Cesc Santacreu amb l'obra La tardor. Doble tercer premi pel grup format per Guerau Alcalde, Iria Bobet, Berta Bobet i Emma Roset per l'obra Discussió amistosa i per Alba Pijuan amb l'obra Una bola de nadal. Finalment, en la categoria F, el 1r premi fou per Lluc Ribalta amb l'obra El soroll del bos.