Desarticulen a Ponent un grup criminal especialitzat en cometre furts amb el mètode de la 'sembra'

Redacció | Foto: Arxiu.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 28 de juny un home i una dona, de 25 i 23 anys, com a presumptes autors de nou furts i un delicte de robatori amb violència.

La policia va obrir una investigació el setembre passat arran d'un augment de furts en pàrquings de centres comercials de la demarcació de Lleida. Per cometre'ls, els lladres utilitzaven el conegut com a mètode de la 'sembra'. Consisteix en el fet que un grup de persones, perfectament coordinades, despisten la víctima amb preguntes o llençant monedes a terra, quan aquesta està carregant les compres al maleter o quan acaba de pujar al vehicle. Quan tenen a la víctima entretinguda una tercera persona aprofita per furtar-li la bossa de mà o altres objectes de valor de dins del vehicle.

La investigació dels Mossos va permetre identificar els presumptes lladres. La policia els relaciona, fins al moment, amb nou furts i un robatori amb violència, comesos en pàrquings d'establiments comercials de Lleida. En un dels casos, la víctima es va adonar del furt i els assaltants el van agredir lleument per assegurar la fugida i, per aquest motiu, es considera un robatori violent.

Així, els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts passat a les Borges Blanques un home i una dona relacionats amb aquest grup criminal. Segons la policia, cada membre tenia una funció concreta i delinquien junts de manera organitzada des del setembre passat. Els Mossos mantenen la investigació oberta i no descarten noves detencions, ni tampoc que els arrestats puguin estar implicats en altres fets delictius de la mateixa tipologia.

Els detinguts, que tenen antecedents, van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials, amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.