Desmantellen un grup criminal establert al pla de Lleida dedicat al cultiu interior i tràfic de marihuana

3
photo_camera 3

Foto: Mossos d'Esquadra.

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal establert al pla de Lleida dedicat al cultiu interior i tràfic de marihuana.

S'han decomissat 1.379 plantes de marihuana, 1.757 testos amb restes de plantes tallades, prop de cinc quilos de cabdells i 2,6 quilos de pol·len de marihuana en dos immobles situats a Golmés (Pla d'Urgell) i les Borges Blanques (Garrigues).

La policia ha arrestat dos homes, de 23 i 30 anys, a qui se'ls atribueixen els delictes de defraudació de fluid elèctric, contra la salut pública i ocupació d'immobles. A hores d'ara hi ha un tercer investigat en crida i cerca, pendent de detenció. Els arrestats van passar a disposició judicial el 22 de febrer i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

La investigació es va iniciar al mes de juny del 2021 quan els Mossos van tenir accés a una informació segons la qual un grup de persones podrien estar relacionades amb cultiu o el tràfic de substàncies estupefaents en un domicili del municipi de Golmés.

Els agents van començar a vigilar l'immoble i van constatar que dos homes hi entraven i sortien amb freqüència malgrat que no estar-hi empadronats i també van comprovar que no tenien cap activitat laboral ni ingressos de cap mena. A més, prenien diverses mesures de seguretat com estacionar el vehicle a carrers propers a l'immoble, tot i que disposava de pàrquing interior.

Un dels elements importants que reforçaven la sospita del cultiu interior de marihuana eren els consums elevats d'electricitat que no es corresponien amb la potència mínima contractada. El seguiment dels investigats va dur als mossos a dos establiments de la població de Torrefarrera, un dedicat a la venda i subministrament de materials de cultiu del cànem i els seus derivats i una altra de bricolatge.

En una fase més avançada de la investigació, els Mossos van saber de l'existència d'un segon domicili, en aquest cas ubicat a les Borges Blanques, que van poder relacionar amb un dels investigats.

Aquesta segona residència tenia diversos elements comuns amb l'anterior punt de cultiu: visites freqüents, mesures d'autoprotecció i consums elevats de fluid elèctric. La diferència és que en aquesta ocasió no hi havia cap contracte de subministrament del servei.

El 16 de gener d'enguany es van dur a terme les dues entrades i escorcoll als immobles de Golmés i les Borges Blanques. A banda de la marihuana, també hi van trobar làmpades LED d'ampli espectre lumínic de darrera generació, una centrifugadora de cabdells i un sedàs per assecar-los i extreure'n el pol·len.

La investigació continua oberta, ja que els investigadors treballen amb la hipòtesi que es tracti d'una organització criminal amb vincles amb altres grups del nord d'Europa, motiu pel qual s'ha intercanviat informació amb policies d'aquests països.