Detenen a dos joves per vendre marihuana a menors a la Seu d'Urgell

Foto: Arxiu Mossos d'Esquadra.

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí dos joves de 19 anys com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública a la Seu d'Urgell.

Les detencions són el resultat d'una investigació oberta arran una sèrie d'informacions que apuntaven que des d'un pis del carrer Sant Joan Baptista de la Salle es venien substàncies estupefaents, majoritàriament marihuana, a diferents consumidors, entre els quals hi podria haver també menors.

La investigació va poder determinar que es tractava d'un edifici majoritàriament ocupat, i que la venda es duia a terme des de més d'un pis. A partir d'aquí es van establir vigilàncies, en diferents dies, que van permetre constatar la venda de marihuana i la naturalesa dels compradors, confirmant que venien marihuana a menors.

Es van poder concretar dos pisos de l'edifici des d'on es vendria la droga i, amb tots els indicis recollits, aquest divendres s'ha muntat un dispositiu per realitzar l'entrada i perquisició.

En el moment de l'entrada, s'han detingut dos homes i s'han recollit telèfons mòbils, material utilitzat pel cultiu de marihuana, diferents envasos amb restes de droga, una bàscula de precisió i altres objectes relacionats amb la venda.

Finalment, tots dos han quedat en llibertat amb càrrecs, amb l'obligatorietat de presentar-se davant l'autoritat judicial quan siguin requerits.