Detenen a València un home que es va escapar de la policia a la frontera amb Andorra

Redacció | Foto: Policia espanyola.

La policia espanyola ha detingut a València un dels fugitius que el desembre de 2021 per presentar falsos DNI als agents encarregats del control d'entrada al país.

Aleshores anava acompanyat amb un altre fugitiu que va ser identificat al març a Màlaga després de morir en un accident de trànsit quan viatjava amb documentació falsa i un quilo de cocaïna.

El fugitiu va ser detingut el dia 8 de juliol en el marc d'una operació contra el tràfic de drogues i el crim organitzat on també es van arrestar tres persones més i es van fer diversos registres en què es van trobar més de 44 quilos de cocaïna i una pistola amb munició.

Després de fugar-se el desembre de 2021, la policia espanyola va establir controls en diferents punts pròxims a la frontera i això va provocar importants retencions de trànsit per entrar a Andorra. Després, els agents van continuar gestions per aconseguir identificar els fugitius i per això van comptar amb la col·laboració de la policia andorrana.

Un dels fugitius va morir en un accident de trànsit a Antequera, a Màlaga, el març d'aquest any. En el moment de l'accident portava documentació falsa, diners en efectiu i una bossa amb un quilo de cocaïna. Així mateix, tenia antecedents per tràfic de droga, homicidi i li constava una ordre de recerca i detenció per tràfic de drogues a més de la recerca policial després de ser identificat a la duana de la Farga de Moles.

Pel que fa al detingut aquest juliol, a més del delicte de falsificació documental i d'una reclamació judicial per la qual se'l buscava, se li imputen delictes de tràfic de drogues, pertinència en una organització criminal, tinença il·lícita d'armes i falsificació documental, ja que en el moment de la detenció portava un altre DNI.