Detingut a Lleida el líder d'una organització internacional que traficava amb fàrmacs

Foto: Policia Nacional

La Policia Nacional ha desarticulat una organització internacional assentada a Espanya que traficava amb fàrmacs per l'elaboració de karkubi al Marroc. A mitjans de desembre de 2021, agents del cos de seguretat van detenir al líder d'aquesta organització al seu domicili de Lleida. Durant la detenció van intervenir 27.000 euros en metàl·lic i 300 pastilles. 

La recerca ha suposat la major confiscació de fàrmacs en tot l'estat espanyol. En total, 200.000 pastilles de la família de les benzodiazepines, i ha finalitzat amb la detenció de 8 persones i l'assimilació de més de 500.000 comprimits a Espanya i el Marroc.

El karkubi és el nom col·loquial amb el qual es coneix a una substància estupefaent, l'elaboració del qual s'aconsegueix barrejant medicaments psicotròpics amb haixix, alcohol o cola.

L'operació, desenvolupada en quatre fases, s'ha dut a terme a les províncies de Lleida, on es trobava establert el líder de l'organització, Madrid i Alacant, lloc on va ser detingut el principal proveïdor de pastilles de l'entramat.

El principal proveïdor de fàrmacs de l'entramat va ser detingut a Alacant, on els agents van confiscar petites quantitats de diferents comprimits que guardava com a mostres de les diferents substàncies amb les quals traficava l'organització.