Detingut un home per cultivar 203 plantes de marihuana en un pis de Balaguer

Foto: Arxiu.

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a Balaguer un home de 36 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada a mitjans del passat mes de febrer després de tenir coneixement que en un domicili del carrer Sant Domenech de Balaguer podia haver-hi una plantació interior de marihuana.

Els agents de la Unitat d'Investigació de la capital de la Noguera van muntar diversos dispositius, tot aconseguint tenir indicis evidents que en el pis sospitós podria haver-hi una plantació de marihuana.

Ahir al matí, pels volts de les 10.30 hores, es va fer una entrada i perquisició al pis on es van trobar 203 plantes de marihuana. La plantació també comptava amb 3 aparells d'aire condicionat, 12 làmpades, filtres de carbó, termòmetres, material fitosanitari i altres estris per afavorir el cultiu de marihuana en espais tancats.

També es va comprovar que el domicili tenia una connexió il·legal al subministrament elèctric. Per tot això, es va detenir el propietari com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

El detingut, amb antecedents, passarà pròximament a disposició judicial davant el Jutjat d’Instrucció de guàrdia de Balaguer.