El 33è Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega aposta per la comèdia i els musicals

Foto: Marina Rúbies.

El Grup de Teatre BAT presenta la 33a edició del Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega, on la comèdia i el gènere musical seran els eixos principals de la programació.

A partir del 5 de març i fins el 9 d’abril, el Teatre Ateneu de Tàrrega acollirà cada dissabte a les 9 del vespre les sis representacions a càrrec de companyies procedents de tot el territori. Després d’haver rebut més de 45 propostes, les escollides són agrupacions no professionals de Sant Joan de Vilatorrada i Arbúcies, que s’estrenen al concurs, i de Blanes, Lleida, Puigcerdà i Terrassa, que ja hi havien participat amb anterioritat.

El preu de l’entrada és de 7 euros per al públic general, 5 euros amb Carnet Jove i també s’ofereix un abonament complet per a les sis representacions al preu de 30 euros. Les entrades es podran comprar a partir d’una hora abans de la funció al Teatre Ateneu de Tàrrega i els abonaments, a la Cristalleria Mateu (c/ del Carme, 17). També es manté una de les iniciatives amb més èxit dels últims anys i es podran aconseguir butlletes de descompte 2 x 1 a tots els establiments adherits a Foment Tàrrega i als locals de restauració D'Tapes, El Traginer, Nostàlgics i Cafeteria Ateneu.

El pressupost del concurs gira al voltant dels 10.000 euros i compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de Tàrrega, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. A més, també cal sumar-hi la col·laboració d’una trentena de cases comercials i empreses de la ciutat.

Així ho han donat a conèixer el president del Grup de Teatre BAT, Joan Ribó, la delegada del concurs, Maria Nadal, i el responsable de comunicació del certamen, Carles Domingo; en la presentació de la 33a edició del concurs. També ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, i el regidor de Cultura, Carlos Vílchez.

Tots han coincidit en remarcar que el certamen és un referent del teatre amateur a Catalunya i compta amb un gran al·licient per a l’agrupació guanyadora, ja que tindrà la possibilitat d’actuar a la pròxima edició de FiraTàrrega. Els sis muntatges que participaran en el concurs aposten per diferents temàtiques i s’hi podrà veure des d’un muntatge musical basat en les cançons d’Abba fins a un cabaret musical al voltant del feminisme, passant per comèdies delirants on el riure està garantit.

El tret de sortida del concurs serà el dissabte, 5 de març a les 21 h, amb Super Trouper del Grup Anem de Canto de Sant Joan de Vilatorrada. Es tracta d'una comèdia romàntica que contrasta els somnis i aspiracions d’una mare i la seva filla. A través de la màgia narrativa de les cançons d’ABBA coneixem la història de la mare soltera, independent, i de la seva filla de vint anys, que vol romanticisme a cada moment. La noia somia amb el seu pare portant-la a l’altar. Si la seva mare sabés qui és el seu pare!

El dissabte 12 de març a les 21 h serà el torn de Terapèutic, del Grup Maçateatre d’Arbúcies. L'obra de Jordi Ferragut és comèdia que simultanieja l’insòlit amb l’absurd, una joguina teatral amb “anades d’olla” que pretén aconseguir rialles de complicitat de l’espectador. La teràpia no és només del personatge de l’obra, sinó també pel públic que passarà una bona estona i podrà evadir-se dels mals de cap de la quotidianitat.

El 19 de març a les 21 h es podrà gaudir de Garrí al forn amb compota de reineta del Grup de Teatre El Mirall de Blanes. És una creació pròpia de proposta musical que, tot i estar presentada en un embolcall un punt frívol i cabareter (música, dansa, humor...), es fa ressò dels temps que vivim, especialment pel que fa a la reivindicació d’un veritable respecte i igualtat entre sexes i opcions sexuals.

El 26 de març a les 21 h arriba La importància de ser Frank del Teatre del Talión de Lleida representant un text d'Oscar Wilde. És retrat crític, àcid i sobretot còmic de l’alta societat. Una comèdia alegre, amb uns diàlegs intel·ligentment irònics i fins i tot absurds, on res és el que sembla. Un malentès originat per un nom fals transporta l’espectador a un enfilall d’embolics amatoris. En definitiva, una comèdia alegre, amable i fresca.

Començant el mes d'abril, el dia 2 a les 21 h el públic té una cita amb Bojos per la pasta del grup INESTABLE CERETANA DE TEATRE DE PUIGCERDÀ de Sébastien Thiéry. Un matrimoni d’edat i classe mitjana veu trastocada la seva tranquil·la i equilibrada vida per l’aparició sobtada, inexplicable i absurda de diners a casa seva. A partir d’aquest fet anecdòtic, que juga amb els límits de la realitat i la ficció, la relació entre la mateixa parella i amb la resta de personatges, la seva dona de fer feines i un veí del tot inusual, s’anirà embolicant d’allò més, produint un seguit d’escenes delirants.

Finalment, el dissabte 9 d’abril a les 21 h tancarà el concurs La taverna de la Rosita de QOLLUNAKA DE TERRASSA representant l'obra de Ramon Alcaraz. En un poble català de pescadors viuen dos cosins, en Joan i en Carles, companys de jocs des de xics. En Carles, fill d’un ric “americanu” és cridat a files. Tots dos, des de petits, han crescut enamorats de la Marina, la filla de la Rosita, la tavernera del poble. Un triangle amorós amb la Guerra de Cuba de fons, que ens remunta a èpoques pretèrites no tan llunyanes.