El 34è Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega esdevindrà un aparador del gènere comèdia del 25 de febrer a l’1 d'abril

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

El Grup de Teatre BAT presenta la 34a edició del Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega on la comèdia serà, un any més, l’eix principal de la programació. A partir del 25 de febrer i fins a l’1 d’abril, el Teatre Ateneu de Tàrrega acollirà cada dissabte a les 9 del vespre les sis representacions a càrrec de companyies procedents de tot el territori. Després d’haver rebut una cinquantena de propostes de 46 agrupacions teatrals amateurs, les escollides són Pam Teatre de Terrassa, Lira Vendrellenca d'El Vendrell i Cia. Paranys de Sant Joan de Vilatorrada, que s’estrenen al concurs, l’Associació Artística Encert i Joventut de la Faràndula, ambdues de Sabadell, i Onze al Teatre de Sant Quirze del Vallès, que ja hi havien participat amb anterioritat.

Així ho han donat a conèixer el president del Grup de Teatre BAT, Joan Ribó, i el portaveu de la comissió organitzadora del certamen, Carles Domingo, en la presentació de la 34a edició del concurs que s’ha celebrat al Local Social de la Societat Ateneu i que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, i el regidor de Cultura, Carlos Vílchez.

Tots han coincidit en remarcar que el certamen és un referent del teatre amateur de qualitat a Catalunya i disposa d'un gran al·licient per a l’agrupació guanyadora, ja que tindrà la possibilitat d’actuar a la pròxima edició de FiraTàrrega. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú també ha posat de manifest que “el concurs de teatre de la BAT és un altre exemple de la manera de treballar sumant esforços i fent xarxa entre entitats i administracions, tan arrelada a la nostra ciutat”.

Els sis muntatges que participaran en el concurs aposten per diferents temàtiques i estils del gènere. S’hi podrà veure des d’un muntatge musical fins a comèdies àcides plenes de misteri i enfrontaments delirants, passant per muntatges plens d’embolics que provocaran les riallades del públic.

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ha manifestat la voluntat de continuar apostant per la cultura i les companyies locals en un concurs que des dels inicis ha tingut una gran assistència de públic, en la darrera edició el certamen va aplegar 1.700 espectadors; i que és molt ben valorat per les agrupacions, com es comprova amb el nombre de propostes rebudes. En aquest sentit, Joan Ribó ha explicat que enguany la comissió organitzadora s’ha marcat l’objectiu d’assolir els 300 espectadors per representació.

Venda d’entrades per internet

El preu de l’entrada és de 7 euros per al públic general, 5 per als posseïdors del Carnet Jove i també s’ofereix un abonament complet per a les sis representacions al preu de 30 euros. Les reserves d’abonaments es poden fer a La Botiga del Museu (C/ Major, 11) fins al 17 de febrer i també una hora abans de la primera funció a les taquilles del Teatre Ateneu.

Enguany, com a novetat, es posa en marxa la venda anticipada d’entrades electrònica. Així, a partir del 20 de febrer, es podran adquirir mitjançant la pàgina web www.bat-teatre.net. També es manté una de les iniciatives amb més èxit dels últims anys i es podran aconseguir butlletes de descompte de 4 euros per anar al teatre amb un acompanyant, que es podran aconseguir a tots els establiments adherits a Foment Tàrrega i als locals de restauració D'Tapes, Punt de Trobada, Limo Gastrobar, Nostàlgics, Cafeteria Ateneu i La Cova de Rocallaura, que esdevé el primer establiment de fora de la ciutat que se suma a la iniciativa.

El pressupost del concurs gira al voltant dels 10.000 euros i compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de Tàrrega, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. A més, també cal sumar-hi la col·laboració d’una trentena de cases comercials i empreses de la ciutat. Els guardons de la 34a edició del certamen es lliuraran en l’acte de cloenda que se celebrarà el pròxim 6 de maig a la Nau 5 del Museu Trepat.