El bus del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici incrementa freqüències aquesta temporada

Foto: Govern.

El servei de bus del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici incrementarà el nombre de freqüències aquesta temporada. Enguany, el servei estarà operatiu del 23 de juny i fins al 30 de setembre.

Així mateix, a partir de l'1 de juliol, es posarà en marxa el tram comprès entre la Pobla de Segur i l'embassament de Sallent, coincidint amb el període de funcionament del telefèric de la Vall Fosca.

A banda de les millores en les freqüències realitzades el 2021 amb la incorporació de dues noves freqüències per sentit i el tancament de la circumval·lació completa al Parc Nacional, enguany s'han incorporat també noves freqüències en el recorregut entre la Pobla de Segur i el Pont de Suert pel sector sud del recorregut.

Els horaris s'ha adequat per donar major qualitat en el servei i per enllaçar amb diferents serveis de transport públic que connecten amb Lleida i Barcelona i amb la línia de tren Lleida-la Pobla de FGC. Els autobusos permetran també el transport de fins a cinc bicicletes per vehicle. Així mateix, es continuaran mantenint els codis QR a les diferents parades per facilitar l'accés a la informació per part dels usuaris i fent la compra en línia dels bitllets a través del web de l'operador.

El preu dels bitllets varia segons el recorregut i s'aplica un descompte del 50% als bitllets d'anada i tornada. Hi ha també un abonament vàlid per un dia, sense límit de viatges i a un preu de 10 euros.

Aquests serveis formen part del projecte Interreg Europe Last Mile, que promou la implantació de sistemes de transport sostenibles per accedir a àrees rurals d'interès turístic i en què participa el Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori amb la col·laboració del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

L'any passat van utilitzar aquest servei gairebé 8.000 persones, un 134% més dels usuaris que el van emprar l'any 2020. D'altra banda, les persones que han passat del cotxe a utilitzar aquest bus han contribuït a generar un estalvi de prop d'11 tones menys d'emissions de CO2.

Aquesta temporada també es preveu incrementar les rutes del bus. Així, coincidint amb el pont del Pilar, del 12 al 16 d'octubre, es farà una prova pilot per estudiar la implementació del servei en la ruta Pla de l'Ermita-Boí-Vielha-Espot-Sort.