El Carnestoltes de Tàrrega organitza divendres 17 de febrer una xocolatada solidària contra el càncer infantil

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega ja ho té tot a punt per viure una nova edició del Carnestoltes, que se celebrarà del 16 al 19 de febrer. Enguany, la celebració més esbojarrada de l’any a Tàrrega també tindrà un vessant solidari, ja que el divendres de Carnaval (17 de febrer) a les 6 de la tarda la plaça del Carme acollirà la tercera xocolatada solidària en favor de la lluita contra el càncer infantil. La iniciativa, que s’emmarca dins el Pla Educatiu d’Entorn i compta amb una àmplia participació de l’àmbit comunitari i social, enguany s’ha inclòs dins els actes de Carnestoltes per tal de fomentar-ne la participació. L’acte estarà amenitzat per La Toltes, el personatge de la versió infantil de la festa, que realitzarà el seu show acompanyat per dos poca-soltes i on ballarà la cançó i llegirà el seu sermó. L’acte també compta amb la col·laboració de l’Associació dels Amics dels Escoltes de Tàrrega. La convocatòria, que fa tres anys que es desenvolupa en motiu del Dia Internacional contra el Càncer Infantil (15 de febrer), vol ajudar a recaptar fons destinats a la investigació de la malaltia a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. En el decurs de l’acte, també es farà l’encesa dels brolladors de la Font del Pati il·luminats de groc, el color que distingeix la solidaritat contra el càncer infantil.

De la mateixa manera, divendres 17 de febrer a la tarda (18 h) també es donarà el tret de sortida al ComerçToltes amb un recorregut obert a tothom per descobrir els comerços participants que inclou el sorteig entre les persones que completin el recorregut de 150 euros en vals per gastar en establiments associats a Foment Tàrrega. En aquesta ocasió, les àrees de Cultura i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega organitzen un concurs d’aparadors entre tots els establiments comercials de la ciutat. El jurat valorarà l’originalitat de la proposta, la decoració de l’aparador i la disfressa dels comerciants i els tres millors es premiaran amb falques publicitàries a Ràdio Tàrrega. Els establiments que vulguin participar-hi, s’han d’inscriure en aquest formulari: https://forms.gle/43mqts8cj28ESjJH6

Nou personatge del Carnaval infantil

Tàrrega donarem el tret de sortida a la celebració el dijous 16 de febrer al matí (11 h) al Camp dels Escolapis, amb el Carnaval Infantil de la mà de CRUMA Taller.  L’Escola d’Arts Escèniques de la ciutat enguany fa un pas més enllà assolint una fita històrica i proposa aplegar en un mateix indret tots els alumnes d’Infantil i Primària de la capital de l’Urgell, és a dir, 2.000 nens i nenes. A través d’un espectacle de gran format presentaran el Grizz, un personatge avorrit i enfadat que ha segrestat La Toltes per ser ell el rei del Carnestoltes. Però no compta amb els Poca-soltes, els infants de Tàrrega que es trobaran per alliberar-la i recuperar una festa plena de colors. Val a dir que el nou personatge de la versió infantil del Carnaval també disposa d'una cançó pròpia. La podeu escoltar al perfil de CRUMA Taller a Instagram.

La gresca i la disbauxa, però, regnaran a Tàrrega fins diumenge 19 de febrer amb una pila de propostes organitzades per la Comissió de Carnestoltes de l’Associació Agrat (@carnavaltarrega) amb el suport de la Regidoria de Cultura, Agenta, Foment Tàrrega i el Centre Cultural. Podeu consultar-les totes als perfils a les xarxes socials del Carnestoltes i al web culturatarrega.cat.