El Centre d'Art Singular de Guissona del Grup Alba reuneix a dones artistes per reivindicar la seva visibilització

Foto: Grup Alba.

El Centre d’Art Singular de Guissona va viure ahir una jornada artística per fer valdre el talent femení i reivindicar-ne la presència i visibilització en els circuits artístics professionalitzats.

Entre les protagonistes de la jornada hi va haver 8 joves artistes del Grup Alba que participen activament en els tallers del Centre Art Singular de Guissona.

En un exercici per crear lligams entre artistes femenines, van fer un treball conjunt amb la dissenyadora guissonenca Sílvia Morales que lidera la marca Söt dröm que es caracteritza per dissenys amb estampats acolorits. Les joves artistes d’Alba van vestir-se amb els seus dissenys i van estar pintant diferents obres d’art fent una reinterpretació dels estampats que portaven posats.

La directora d’art Blanca Muntadas va ser l’encarregada de captar les imatges i crear l’ambient propici per a la creació, i la cantant i música Arantxa Broto va oferir un concert tocant el piano.

També es va comptar amb la col·laboració de l’Associació de Dones Nèvia de Guissona que van aportar el valor intergeneracional a la trobada.

Les obres artístiques realitzades durant la jornada i algunes de les fotografies captades durant el workshop seran exposades als carrers de Guissona el dia 8 de març, Dia de la dona, dins del projecte Donart del Museu de Guissona.

Des de l’equip d’educadores del Grup Alba esperen que aquesta sigui la primera de moltes altres jornades amb artistes de diferents disciplines amb l’objectiu de compartir talents i trobar maneres de col·laborar i fer projectes conjunts.