El cicle Tàrrega Sona 2023 aplegarà destacats noms de l’escena musical catalana

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega ja té a punt una nova edició del Tàrrega Sona, cicle d’espectacles musicals en què seran representats un ampli ventall de gèneres com el jazz, el pop-rock, la cançó d’autor o la música de cambra. És una programació heterogènia, transversal i amb una destacada presència d’artistes del territori amb què la Regidoria de Cultura oferirà fins al pròxim mes de maig una desena de concerts (alguns amb doble proposta) per a paladars ben diversos. Integren el cartell Edu Escaño, Quimi Portet, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, Maria Jaume, Selva Nua, Julieta, Roger Gutiérrez Quintet, Cia. Pels Més Menuts, Momi Maiga, el duet format per Miliu Calabuch i Diego Cortés i La Terrasseta de Preixens, que en aquesta ocasió actuarà acompanyada d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega.

Després de l’èxit de la primera edició, el Tàrrega Sona renova la seva col·laboració amb el festival Barnasants, el projecte cultural de referència de la cançó d’autor als Països Catalans. Així, la capital de l’Urgell tornarà a acollir l’únic concert del certamen a les comarques de Lleida. Es tracta del recital que oferirà la cantautora mallorquina Maria Jaume el 12 de febrer. La programació del cicle arrencarà aquest dissabte 21 de gener (21.30 h · Teatre Ateneu) amb el doble concert que oferiran el cantautor targarí Edu Escaño, que estrenarà el seu segon àlbum, i el veterà Quimi Portet, ex-integrant d’El Último de la Fila que repassarà els seus grans èxits en solitari.

En aquesta ocasió, els concerts se celebraran als escenaris del Teatre Ateneu, l’Espai MerCAT, la plaça de Sant Antoni i el Museu Trepat. La Regidoria de Cultura continua oferint uns preus molt populars que oscil·len entre els 5 i els 10 euros. Les entrades per a tots els concerts es podran adquirir a partir de demà dimecres 18 de gener mitjançant el web www.culturatarrega.cat i La Botiga del Museu (carrer Major, 11). El regidor de Cultura, Carlos Vílchez, subratlla que “el cicle Tàrrega Sona d'enguany teixeix diverses complicitats: amb els festivals Paupaterres i Barnasants, amb les diades del 8-M (Dia Internacional de la Dona Treballadora) i el 8-A (Dia Internacional del Poble Gitano) i amb músics targarins, catalans i internacionals”.