El cicle Tàrrega Sona porta aquest diumenge ‘El carnaval dels animals’ de Lleidart Ensemble

Foto: cedida per l'Ajuntament de Tàrrega.

Lleidart Ensemble és la protagonista de la propera cita del cicle Tàrrega Sona 2022, organitzat per la Regidoria de Cultura.

Aquesta agrupació musical arribarà el diumenge 27 de març (18 h) al Teatre Ateneu de la capital de l’Urgell amb El carnaval dels animals. Una proposta musical, visual i didàctica que ofereix un magnífic espectacle al voltant de la música obra del compositor francès Saint-Saëns.

Aquesta agrupació de joves músics que han compartit estudis i experiències musicals porta a Tàrrega una obra pensada amb sàtira i crítica, que apropa a un món únic de fantasia i música: 13 espècies d’animals, 12 instruments musicals, 10 instrumentistes i 14 petits fragments musicals.

Els músics que integren Lleidart Ensemble s’han format majoritàriament a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i posteriorment han ampliat els seus estudis en diverses escoles i conservatoris superiors d’alt prestigi europeu. El grup neix de la necessitat i voluntat de construir un espai de creació musical de qualitat, obrint-se a qualsevol mena d’estil i anant sempre més enllà dins l’àmbit de la música de cambra.

Partint de la base d’una formació compartida a l’ESMUC, d’un potencial artístic ric i variat i de l’amistat que els uneix, LleidArt Ensemble vol conjugar les seves inquietuds en un projecte motivador ampliant l’oferta cultural actual. Des de l’any 2013 és grup resident de l’Auditori Enric Granados de Lleida, ha format part de la Xarxa de Joventuts Musicals de Catalunya i també ha sigut Grup Vinculat a l’ESMUC.

El preu de l’entrada general és de 15 euros, amb opció de descomptes, i de 5 euros per als menors de 18 anys. Més informació i compra d’entrades anticipades al web de Cultura Tàrrega i La Botiga del Museu (C/Major, 11).

El cicle Tàrrega Sona 2022 porta fins al maig al Teatre Ateneu una programació on confluiran fins al maig cançó d’autor, rumba catalana, música clàssica, pop, flamenc, jazz... També integren el cartell del cicle (per ordre cronològic) Joana Cebolla Quintet i Alba Careta.

El Tàrrega Sona 2022 es tancarà el diumenge 8 de maig amb el concert El tocadiscos de Joan Fuster, amb el qual l’Ajuntament de Tàrrega se suma al Festival Barnasants, un dels certàmens musicals de referència del país, així com al centenari del naixement de l’escriptor valencià en l’Any Fuster.