El Club Ciclista Alba inicia un repte de recórrer 353 km de València a Cartagena

Foto: Associació Alba.

Després de dos anys d’aturada per la COVID, l’equip de ciclisme del Club Alba ha tornat a recuperar la tradicional ruta de llarga distància. Una prova física i esportiva, però sobretot mental i personal que posa a prova les capacitats de les persones que hi participen.

En total seran 6 etapes de València a Cartagena i un total de 353 quilòmetres a recórrer. Cada dia faran aproximadament una mitjana de 60 quilòmetres, principalment per camins habilitats i quan calgui per carretera.

Per Jordi Garriga, monitor del Club i participant en la ruta per primera vegada, explica que “la ruta suposa una gran experiència en l'àmbit d'equip i de superació personal, i una oportunitat per treballar l’autonomia de les persones”.

Aquest any incorporen alguns esportistes nous com el Jali que només té un 10% de visió, però que participarà en la ruta pedalant a dalt d’un tàndem. Una solució que el Club va trobar per poder garantir la seva seguretat i que fos possible participar de la ruta amb la resta de companys i companyes. L’Anna, una de les monitores, és la seva acompanyant en el tàndem i ja han estat fent tots els entrenaments plegats per treballar la coordinació i la confiança entre tots dos.

“És la primera vegada que vaig en un tàndem, al principi no les tenia totes, però al final t’acostumes. Has de buscar l’estabilitat i seguir el ritme de la persona que pedala a davant. Ens hem entrenat dos dies a la setmana per poder-ho aconseguir”, explica el Jali esportista del Club Alba.

El Club busca cada vegada més adaptar la disciplina de la bicicleta a les capacitats de les persones promovent d’aquesta manera la inclusió. Per això han fet una aposta per comprar bicicletes elèctriques o fer adaptacions específiques a les bicis. Fins ara han comptat amb alguna acció solidària o subvenció que els ha permès invertir en millores pels ciclistes i l’activitat en general, però esperen poder trobar aquest any una o més empreses que vulguin patrocinar l’equip i poder invertir en noves millores. 

Ja fa 16 anys que el Club Ciclista Alba realitza rutes d'aquesta envergadura. Havien arribat a pedalar en terres estrangeres com Holanda o França i a fer rutes de fins a 500 quilòmetres de distància.