El Consell Comarcal de la Segarra endega el Programa de Suport a les Dones en els Àmbits Rural i Urbà

Redacció | Foto: Consell Comarcal de la Segarra

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Segarra, ha endegat el Programa de Suport a les Dones en els Àmbits Rural i Urbà aquest mes d’agost. Es tracta d’un programa impulsat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb el finançament de la Unió Europea procedent del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Next Generation EU.

L’objectiu del programa consisteix en l'atenció personalitzada a les dones en els àmbits rural i urbà. Que puguin participar en itineraris individualitzats, tot desenvolupant accions com l'orientació i assessorament laboral, la informació, la formació, l'adquisició de competències i habilitats transversals i la facilitació de la inserció laboral, i que tinguin com a propòsit la seva capacitació i la seva incorporació al mercat laboral.

Seguint les indicacions normatives establertes, els itineraris personalitzats duts a terme per les dones participants, així com la cobertura dels llocs de treball i la inserció professional resultants de la seva execució, s'orientaran de forma prioritària cap a competències i ocupacions en els àmbits de l’economia verda i digital.

A la comarca de la Segarra, es preveu atendre a unes 40 persones. Es consideren destinatàries d'aquest programa les dones desocupades inscrites com a demandants d'ocupació a l’Oficina de Treball de Tàrrega, residents preferentment en municipis de menys de 5.000 habitants. L’atenció serà duta a terme per part de les dues professionals que s’han incorporat gràcies al finançament rebut del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. El període d'execució de les diferents actuacions previstes finalitza el 31 de maig de 2023.