El Consell Comarcal del Pallars Jussà aprova un pressupost de 14'2 MEUR per al 2022

Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat avui un pressupost per al 2022 de 14,2 milions d’euros. En aquests comptes destaquen les diferents partides destinades a inversions que sumen un total de 4,35 milions, una xifra que suposa més del 30% de total.

El Vicepresident del Consell Comarcal, Toni Millet ha destacat que, malgrat la situació de pandèmia, s’ha mantingut la qualitat dels serveis i continua sent el Consell Comarcal de Catalunya que més diners inverteix per habitant

Una situació que ja es va donar el 2021 on el Pallars Jussà, 36a comarca en nombre de població de les 41 de Catalunya, ja va tenir el 20è major pressupost del país en xifres absolutes i el de major inversió per habitant en equipaments i serveis.

Entre les noves inversions per al 2022 destaquen les plantejades en l’àmbit del foment del reciclatge i les millores en gestió de residus finançades entre l’Agència de Residus de Catalunya i els fons Next Generation. També amb aquests fons europeus  es planteja una acció per a revitalització dels eixos comercials per import de 611.374€.

Una partida de 315.000 euros es destinarà a millores d’eficiència energètica en edificis comarcals de serveis com són l’Epicentre o la seu del propi Consell. Aquesta també inclou obres d’adequació d’un nou espai del Consell per l’atenció ciutadana a la Pobla de Segur.

El pressupost preveu també una important dotació econòmica per a la gestió dels diferents serveis que presta el Consell Comarcal com el de transport i menjadors escolars, serveis socials i d’atenció a les persones, l’Oficina Jove, i l’oficina comarcal de turisme i centre de visitants del Geoparc, entre altres.