El Cor Jove de l’Orfeó Català inicia l’onzè Juliol de Música i Poesia de Balaguer

Redacció | Foto: Juliol de Música i Poesia.

L’església de Sant Domènec s’ha omplert aquest diumenge per gaudir del primer dels quatre concerts del Juliol de Música i Poesia d’enguany. El cicle poètic musical ha encetat així la seva onzena edició amb el concert inaugural a càrrec del Cor Jove de l’Orfeó Català. Dirigit per Esteve Navona, i amb Laia Armengol al piano en la proposta “El Cor en dansa – del dinou al noucentisme” s’han pogut escoltar obres de Brahms, Fauré, Morera, Serra, Pérez Moya i Oltra, entre altres.

La segona part del concert ha estat dedicada íntegrament a la sardana, un gest de l’organització Badapas Iniciatives Culturals, per sumar-se als actes de la capitalitat de la sardana que ostenta aquest 2022 la ciutat de Balaguer.

El cicle continuarà el diumenge 10 de juliol, quan l’escenari es traslladarà al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, també a les 20 h, en el segon concert del cicle "Romànticament – lied alemany i cançó catalana" amb la soprano Ulrike Haller, Jordi Armengol al piano i Enric Arquimbau com a dient. L’espectacle inclou obres de Schumann, Brahms, Wieck, Serra i Toldrà, entre altres.

El tercer concert "De ferma fusta" tindrà lloc el diumenge 17 de juliol a les 20 h al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses amb l’actriu Isabel Rocatti i violoncel·lista Pau Codina. Aquesta proposta vol commemorar el centenari del naixement de Joan Fuster en el seu vessant poètic.

El darrer concert del cicle, el 24 de juliol, "Audició íntima" serà un concert de cambra comentat i dialogat amb Esther Pinyol a l’arpa, Ferran Carceller a la marimba i el musicòleg i periodista de Catalunya Música, Xavier Chavarria, com a presentador. També s’interpel·larà al públic que podrà intervenir, preguntar, opinar...

Les entrades per la resta de concerts es poden adquirir de forma anticipada a l’estanc San Agustín, a la copisteria Manhattan i a la llibreria L’Arlequí a un preu de 10 euros o a taquilla a un preu de 12 euros. També es poden reservar a través de la pàgina web.