El Duatló de Vilanova de Bellpuig recorda a l'esportista Xavier Gorgues

Foto: Ajuntament de Vilanova de Bellpuig

Aquest diumenge 19 de desembre va tenir lloc la 6a edició del duatló i memorial Xavier Gorgues, un acte que consisteix a recordar el soci fundador del club ciclista Guineus.

El certamen va comptar amb una participació de 203 atletes (75 amb la categoria individual i 128 amb la categoria parelles). Amb aquest acte la vila també va col·laborar amb la Marató de TV3, enguany dedicada a la salut mental.

Aquesta activitat està organitzada pel Club Ciclista i el Club Atlètic Guineus. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, Consell Esportiu del Pla d'Urgell, Diputació de Lleida, un gran nombre de voluntaris/es del poble  i diversos patrocinadors que ofereixen regals que se sortegen entre els participants.

El duatló va constar d'un recorregut de 5 km de córrer, 20 km en bici BTT i 2,5 km córrer, amb categoria individual i parelles.

L'entrega de premis l'ha fet la família, Melcior Claramunt com a president del Consell Esportiu del Pla d'Urgell, Joan Culleré com a regidor d'esports i Aleix Calafell, com a president del club ciclista.

En la classificació absoluta masculí es va proclamar guanyador Lluís Ropero Tàpia, amb un temps d'1:07:59, i seguit de Miquel Peiró Cardet i Sergi Escobar Roure.

En la classificació absoluta femenina la campiona fou Erika Soriano Solé amb temps d'1:29:19, seguida de Laia Nadal Baró i Mar Puig Guals.

En la de parelles masculí, Jordi Calafell i Albert Cabrera amb temps d'1:06:40; seguits d'Eugeni Sanfeliu Ibañez i Joan Amadeu Gili Noguera, i Jordi Queralt Segura i Sergio Pascual Rodríguez.

En parelles mixtes, els guanyadors foren Aznar Tudo, Sans Badia (01:11:06); seguits de Nuria Duch Turmo,  Victor Berga Abella i Roger Freixes Ribalta,  Meritxell Freixes Ribalta.

I les parelles femenines, es van imposar la Jordina Llaberia, Alba Cami Alvarez (01:22:10); seguides de Diana Masip Mateu, Anna Felip Alegret i Mari Sanfeliu Ibañez, Sandra Borda Fortuny.