El festival a2m apropa noves vetllades culturals al municipi de Tornabous

Redacció | Foto: Arxiu (@drondeponent).

El municipi de Tornabous empren una nova edició del festival a2m (a dos metres). Aquest cicle de vetllades culturals, neix de la voluntat de dinamitzar l’espai públic, generant espais de retrobada, que possibilitin fer municipi, durant els mesos d’estiu.

La tercera edició d’aquest cicle, s’articula en vuit vetllades durant els mesos d’estiu, de juny a setembre. L’equip tècnic l’ha definit partint d’una sèrie de criteris que formen part de l’ADN del festival a2m. El festival és itinerant i marida la descoberta de mostres del patrimoni arqueològic, arquitectònic i natural del municipi amb l’oferta d’una programació conformada per diferents disciplines d’arts escèniques i estils musicals.

El músic multiinstrumentista Xavi Lozano serà l’encarregat d’obrir el festival amb la seva formació Bufa&Sons. Compta amb una experiència de més de vint anys en l’àmbit de les músiques del món, tot creant melodies amb instruments insòlits, a partir d’objectes quotidians. Aquest mestratge especial l’ha portat a col·laborar amb una extensa varietat d’artistes i bandes i a actuar a la Xina, Alemanya, Portugal i Espanya.

La formació Athanàgia arriba per presentar el seu recent treball ‘De vent i òxid’ que ha rebut bones crítiques de la crítica musical del país. En el seu directe incorpora gran varietat d’estils musicals, des del rock progressiu fins al flamenc, passant per la música electrònica, donant protagonisme a la sonoritat de l’handpan.

El festival també busca donar suport a la producció artística local. Aquest àmbit es veu ben representat per la veterana companyia de circ Improvisto’s Krusty Show (Castellserà), amb el seu espectacle de circ-fusió amb el beatbox.

També amb els compositors Edu Escaño (el Talladell) i David Pradas (Castellserà), que presentaran els seus nous treballs discogràfics. El primer arriba amb la seva banda d’homínids dispersos per compartir el seu àlbum primerenc, que combina blues, funky i rock. El segon, amb un doble disc d’homenatge a Maria Mercè Marçal i Guillem Viladot. Comptarà amb la col·laboració d'Anna Guixé (Puigverd d’Agramunt) a la veu, Josep Maria Grañó (el Tarròs) i la rapsoda Nú Miret (el Poal).

Completa el bloc local la doble actuació de la narradora oral Patrícia McGill (Florejacs), que acompanyada de l’acordionista Blai Navarro, faran viatjar a través de contes, històries i llegendes d’arreu.

La companyia Anatomia del Cactus acosta la història del Fernando, un jove del barri de l'Alfama de Lisboa, a través d’un espectacle intimista que combina diferents recursos teatrals, titelles i música en directe.

La darrera de les vetllades del festival dona tot el protagonisme a joves veus del panorama musical del País Valencià. La Maria Bertomeu ha aconseguit viralitzar el cant tradicional valencià, captant l’atenció de la comunitat musical en llengua catalana. Aquesta intèrpret comparteix les seves versions personals tant d’himnes generacionals com de les darreres tendències, a través de les xarxes.  Esther Querol presenta el seu projecte musical de debut 'Les teues ales' que navega entre el pop intimista i el soul. Una artista que s’ha obert camí regalant la seva música pels carrers de València, arriba ara al festival per emocionar-nos amb la seva veu íntima i especial.

Aquest doble concert es complementarà amb Selektah Elektra -que ja podem anomenar com la punxadiscos resident del festival- i que una vegada més, demostrarà les capacitats com a artista performer, ballarina i selectora musical.

Tota la informació del festival pot consultar-se al web a2m.cat.