El festival de cinema de temàtca rural Mostremp, lliura els premis a la seva 10a edició

Redacció | Foto: Ajuntament de Tremp

El festival Mostremp va lliurar dissabte 13 d'agost les cinc estatuetes als millors curts de les seccions subjectes a concurs.

El millor curtmetratge va ser per Gold Wells, de Saeed Timar, un film que gira entorn la història d’un matrimoni forçat, aquest premi atorgat pel jurat està dotat amb 2000 euros. El vot del públic, dotat amb 1000 euros va premiar el curt La Explosión de Jose San Miguel i Juanma Vargas.

Pel que fa a la secció Infantil i Juvenil el premi nomenat Víctor del Val va premiar, per la seva gran qualitat tècnica plena de referències artístiques i tenir un acurat escenari rural, el film Tremp-SAT, d’Ester Coll de l’Institut de Tremp. L’accèssit va ser concedit al curt Diluvio, de la directora Gaia Iglesias, un projecte amb una gran sensibilitat que uneix literatura i cinema de forma poètica i trencant estereotips. També van fer una menció especial al curt Colours de les directores Martina Boixadós i Martina Mateo, de l’Institut Tremp, per l’efectivitat, la coherència i originalitat.

Finalment, el premi Tarradets que guardona el millor curtmetratge de la secció Pallars & Ribagorça & Geoparc, va ser per Mama, d'Alex Uriach, dotat amb 750 euros.

Per acomiadar el festival, diumenge 14 d'agost, van tenir lloc les sessions Finestra d’Actualitat, i una sessió de comiat km0, on es van projectar un recull dels projectes creats durant aquest Mostremp i films de proximitat.