El Festival de Pasqua clou tornant al seu màxim esplendor

Foto: Jordi Prat.

El Festival de Pasqua ha finalitzat la seva 12ª edició amb el màxim esplendor. Un Paranimf de la Universitat de Cervera ple de públic va acollir la clausura del certamen amb la Coral Cantiga, que va estrenar el seu últim programa titulat: “Homenatge a Mompou. Revisitant les Cançons i danses”.

Un reconeixement a l’obra de Frederic Mompou a càrrec d’un dels grups corals més prestigiosos del panorama musical. La coral va ser dirigida per Montserrat Meneses, amb Carles Marigó, al piano; Teresa Nogueron, al clarinet; i amb l’acompanyament de la dansa de Cristina Martí.

Segons va explicar Jordi Armengol, director artístic del Festival de Pasqua, es tracta d’una “innovadora proposta de concert que proposa un diàleg entre les Cançons i danses de Frederic Mompou i noves harmonitzacions corals de cançons populars catalanes encarregades expressament al jove compositor Josep Ollé”. Segons Armengol, és “una gran aposta pel treball de preservar les arrels de la nostra música, difondre el patrimoni musical i, alhora, donar veu a compositors catalans actuals perquè hi aportin la seva visió personal”.

Abans d’aquesta estrena de la Coral Cantiga, va tenir lloc el Matinal Blancafort, una jornada de concerts dedicats a difondre i vindicar l’obra de Manuel Blancafort. Cal recordar, que enguany, el Festival de Pasqua va voler homenatjar les figures de Gaspar Cassadó i Manuel Blancafort amb motiu del 125è aniversari del seu respectiu naixement.

En el marc d’aquests concerts matinals es va poder escoltar al pianista Miquel Villalba, al Conservatori de Cervera i a la mezzosoprano Anna Alàs, acompanyada d’un grup instrumental, a l’Auditori Municipal.