El festival d’humor de Tàrrega ‘Lo Memefest’ s’acomiada del 6 al 10 d’octubre ampliant la programació amb còmics com Peyu, Patricia Espejo o Iggy Rubin

Text: Redacció / Foto: Ajuntament de Tàrrega

Del 6 al 10 d’octubre, Tàrrega es convertirà en la capital de l’humor amb la celebració de la 3a edició de Lo Memefest, el Festival d’Humor de Ponent organitzat per l’Associació Agrat i que podria viure la seva darrera edició. En la presentació realitzada aquests dilluns, els responsables del certamen no han sabut explicar els motius exactes de la fi del festival, però han remarcat la importància de viure el moment i han deixat la porta oberta a seguir-lo realitzant en funció de les circumstàncies “sociogeoculturalpolíticoeconòmiques” del futur. En qualsevol cas, la 3a edició de Lo Memefest creix i ampliarà la programació amb 5 dies d’activitats que aniran des de l’actuació de Peyu, un dels còmics catalans del moment, fins als monòlegs de 6 dels millors artistes del panorama estatal passant per un taller de podcast, un debat sobre el català a les xarxes, una exposició de salut mental i joves, un show d’improvisacions, una transmissió a Twitch, un homenatge gastronòmic i musical a Mèxic o la projecció de la pel·lícula “La Escopeta Nacional” de Berlanga.

El festival, que compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega, ha posat a la venda les entrades aquest dilluns a les 8 del vespre al web www.agratickets.cat per als 3 espectacles de pagament: Peyu (9 euros), La tarda dels monòlegs (9 euros) i “La Escopeta Nacional” (5 euros). La resta d’esdeveniments són gratuïts amb aforament limitat a causa de les restriccions per la pandèmia i caldrà fer reserva prèvia omplint un formulari a www.lomemefest.cat. Tanmateix, l’organització també ofereix el tradicional ‘Pack Memecenes’ que inclou lloc preferent per a tots els espectacles, sopar el divendres, consumició el dissabte i un regal commemoratiu al preu de 28 euros. Fins al moment, ja s’han venut més de 70 packs que també serviran per ajudar a la finançament del certamen.

Dimecres de Twitch

Lo Memefest creix i aquest any el tret de sortida es donarà el dimecres 6 d’octubre a les 10 de la nit amb la transmissió comentada de la pel·lícula ‘Shrek’. Amb motiu del 20è aniversari d’una de les fonts de mems més importants del segle, tres entesos de la pel·lícula comentaran per la plataforma on-line Twitch la primera part de la saga i els assistents virtuals també hi podran fer les seves aportacions a través del xat.

Exposició sobre salut mental, joves i mems

El dijous 7 d’octubre a les 8 del vespre s’inaugurarà a la Sala Marsà l’exposició 'Salutmemental: "Vas guanyant, fill meu?' dissenyada per Noelia Karanezi, creadora de continguts i guionista del programa La Competència de RAC1. La mostra tractarà com han viscut els joves la pandèmia de la Covid-19 des del seu punt de vista i els problemes de salut mental que se n’han derivat. L’exposició compta amb el suport de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Tàrrega i en la inauguració es farà una xerrada amb experts sobre aquest tema de vigent actualitat. A més, tothom qui vulgui la podrà visitar fins al diumenge 17 d’octubre i comptarà amb un espai per fer donatius per a La Marató de TV3, ja que enguany posarà el focus sobre la salut mental. El mateix dijous a les 10 de la nit, a la terrassa del Kirikú, tindrà lloc el ja clàssic Impro’ssible, d’improvisacions sobre l’escenari amb els millors actors del territori i on els riures estaran garantits.

Divendres mexicà amb Peyu i taller de podcast

La ciutat de Tàrrega prendrà aires mexicans a partir del divendres a les 6 de la tarda amb l’arribada del grup Mariachi Internacional Barcelona que amenitzarà els carrers i comerços de la ciutat amb una actuació en col·laboració amb Foment Tàrrega. Serà el preludi de la “Primera Fira del Burrito i el Nacho” que tindrà lloc al Càmping Municipal a les 9 de la nit amb tast gastronòmic abans de gaudir de l’actuació de Peyu. El conegut còmic català representarà a partir de les 10 del vespre l’espectacle ‘L’home orquestra’ en una de les grans apostes de Lo Memefest d’aquest any. L’actual conductor del programa ‘El Búnquer’ de Catalunya Ràdio i col·laborador de l’APM promet un show farcit d’humor amb una paròdia-homenatge a les festes majors de poble.

El divendres a 2/4 de 8 del vespre a La Soll també hi haurà un interessant taller de podcast a càrrec d’Ignasi Taltavull i Adri Romeo on explicaran els secrets per crear el millor podcast d’humor. Els dos ‘podcasters’ treballen en diferents programes d’humor i realitzen ‘Aquí Estamos’, un programa on expliquen la seva vida mentre passegen per Barcelona.

Dissabte de vermut i monòlegs

El dissabte 10 d’octubre a 2/4 d’una del migdia tindrà lloc a la Soll el vermut-debat “Què es pot fer potenciar el català entre els joves a les xarxes?”. La xerrada comptarà amb la participació de referents de les xarxes socials en català com Albert Lloreta, Paula Carreras, Marc Lesan i Júlia Bacardit, per reflexionar sobre què es pot fer potenciar la nostra llengua entre els joves a les xarxes i estarà moderat per la periodista Marina Rúbies. La sessió es podrà seguir també a través de l’Instagram Live de Canal Malaia, una de les plataformes que més treballa per potenciar la nostra llengua a Internet.

Posteriorment, a 2/4 de vuit de la tarda al Càmping Municipal, arribarà un dels plats forts de Lo Memefest amb La tarda dels monòlegs, que comptarà amb els millors monologuistes del moment com són Iggy Rubin (La Resistencia, Europa FM, …), Patricia Espejo (El Club de la Comedia, Comedy Central,…) Ignasi Taltavull (La Ruina, Està Passant TV3,…), Irene Minovas (RAC 1, El Soterrani, …), Adri Romeo (El Guay, el Raro y el Guapo, Aquí Estamos,…) i Raquel Hervás (Està Passant TV3, We Bitches,…). Els 6 artistes oferiran els seus monòlegs d’Stand Up carregats d’humor fresc, irreverent i no apte per a totes les sensibilitats.

Berlanga tancarà Lo Memefest

L’acte de cloenda de la 3a edició de Lo Memefest serà el diumenge 10 d’octubre a 1/4 de sis de la tarda als Cinemes Majèstic amb la projecció de “La Escopeta Nacional”. Quan es compleixen 100 anys del naixement del cineasta Luis García Berlanga es recordarà un dels seus films més coneguts com és ‘La Escopeta Nacional’, una sàtira dels últims anys del franquisme que es va estrenar l’any 1978 i és considerada una de les millors pel·lícules d’humor salvatge. La que, possiblement, podria ser la darrera edició de Lo Memefest comptarà amb el suport de les Regidories de Cultura i de Jovenut de l’Ajuntament de Tàrrega, Foment Tàrrega, Dispromedia, Circuit Urgellenc Majèstic, La Soll i el CAU de Tàrrega.