Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi d'Àger

Foto: Bombers de la Generalitat.

Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi d'Àger, segons ha confirmat el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, en una atenció als mitjans de comunicació al centre de comandament, aquest dimarts al matí. "Estabilitzat no vol dir en cap moment apagat, sinó que no es belluga. Els mitjans continuen treballant", ha advertit Solé, que ha indicat que hi treballen 7 mitjans aeris i 50 persones en els flancs en què el foc continua obert.

Els Bombers treballen amb l'objectiu que el foc no avanci per la part baixa i cap a la zona del Castell de Mur i pel flanc esquerre cap a Àger. El foc afecta una zona de molt difícil accés del Montsec, entre la via del tren i una paret d'escalada. La línia de tren entre Balaguer i la Pobla de Segur continua tallada, però Ferrocarrils de la Generalitat ha incorporat autobusos per mantenir el servei.

Els Bombers han estat treballant de matinada en el foc d'Àger amb personal que va arribar-hi en helicòpter. Es tracta d'una zona d'alta muntanya i de molt difícil accés. L'incendi ha afectat unes 50 hectàrees, segons el darrer balanç, i l'origen s'atribueix a l'accident d'un helicòpter, que transportava material per a unes obres a la via del tren i hauria tocat un fil elèctric, va explicar l'alcaldessa d'Àger, Mireia Brugués, a Catalunya Informació.

D'altra banda, l'incendi que es va originar diumenge al Pont de Vilomara i que en poques hores es va propagar de forma virulenta pel cor de la comarca, va quedar estabilitzat aquest dilluns al vespre. Segons el darrer balanç, ha cremat 1.750 hectàrees de superfície forestal.

Aquest dilluns a la tarda, un segon foc va començar a cremar molt a prop, al límit entre Manresa i el Pont de Vilomara. Els Bombers el van poder estabilitzar i el van donar per controlat a la nit. Ha afectat prop de 50 hectàrees.