El Fòrum ENS comptarà amb representants internacionals de la Global Ecotourism Network al Pla d'Urgell

binary comment
photo_camera binary comment

Imatge: Oriol Bosch (ACN).

El Fòrum d'Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat (ENS) que tindrà lloc els dies 6 i 7 d'abril al Pla d'Urgell comptarà amb la participació, entre d'altres, de representants internacionals de la Global Ecotourism Network.

Seran Marianela Camacho, que és representant del sector a l'Amèrica llatina i el japonès Masaru Takayama. Abordaran el tema principal de la trobada, que és el del redescobriment dels espais naturals, amb els reptes que això comporta per a l'entorn i la societat on es troben. El Govern va presentar ahir divendres a l'estany d'Ivars i Vila-sana la tercera edició del Fòrum, on ja hi ha més de 180 assistents presencials que ja s'han apuntat.

La directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, va destacar que el Fòrum arriba en un moment en què les activitats a l'aire lliure "estan en alça", tal com s'ha demostrat després dels confinaments per la covid.

El tema principal de la trobada serà el de "redescobrir els espais naturals" i a banda dels representants internacionals que hi haurà a la primera jornada, també es debatran qüestions com al dels 20 anys de la carta europea del turisme sostenible. Domènech es va mostrar convençuda que serà una "trobada molt productiva" i també satisfeta de l'acollida que està tenint, amb més de 180 inscrits.

Per la seva banda, el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, va destacar l'oportunitat que suposa el Fòrum per al conjunt d'una demarcació que precisament compta amb privilegiats espais naturals, com el Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici, diversos Parcs Naturals i també els Espais Naturals de Ponent. Alegre ha recordat que la pandèmia ha fet valdre tots aquests destins i ha remarcat que l'ecoturisme és "responsable i minimitza l'impacte en l'entorn" així com que dinamitza l'economia local.

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadès, es va mostrar convençut que el Fòrum esdevindrà un gran "aparador" per focalitzar les potencialitats de la comarca en matèria d'ecoturisme.

Finalment, el director tècnic de l'estany d'Ivars i Vila-sana, Rafel Rocaspana, va destacar la necessitat d'abordar aspectes com el de la gestió de l'ecoturisme, sobretot en entorns com l'estany, on ja fa temps que s'hi treballa, per tal d'oferir "qualitat" als visitants que hi arriben contínuament. De fet, des de principis d'any ja han rebut prop de 25.000 visites i en aquest sentit, Rocaspana va alertar dels perills de la massificació i la necessitat de cuidar els espais naturals per evitar que s'acabin degradant.