El Galacticat de Tàrrega s’uneix amb Filmin per celebrar la seva desena edició, que tindrà com a eix temàtic el clàssic ‘L’Exorcista’

Redacció | Foto:

El Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic i Terror de Ponent, celebrarà aquest estiu la seva desena edició. Els Cinemes Majèstic i els carrers de la capital de l'Urgell acolliran la projecció de més de 100 curts i llargmetratges, entre els dies 26 de juny i 2 de juliol. A més, el certamen està d’enhorabona per partida doble, ja que arriba a la seva desena edició i ho fa anunciant un acord amb Filmin, el qual permetrà que part de la programació del Galacticat es pugui veure a través d’aquesta plataforma en línia, abans, després i durant la celebració del festival.

Com ja és costum, el festival tindrà un ‘leitmotiv’ al voltant del qual girarà la seva programació. Aquest any, coincidint amb els 50 anys de l’estrena de la pel·lícula ‘L’Exorcista’ (1973), estarà dedicat a aquest film dirigit per William Friedkin i d’altres obres relacionades amb el món de les possessions demoníaques i el satanisme.

De fet, una altra de les novetats d’enguany són les dates. En les darreres edicions, la Mostra s’havia celebrat durant el mes d’agost, però en aquesta s’ha decidit traslladar-la a la darrera setmana de juny. Per això, el dilluns 26 de juny es donarà el tret de sortida del Galacticat i s’acabarà el diumenge 2 de juliol.