El Galacticat rep 120 projectes en la primera edició del concurs de guions en el marc de la I Trobada de Talent

Redacció | Foto: Marina Rúbies.

L’organització de la novena edició de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, Galacticat, que tindrà lloc a Tàrrega entre el 15 i el 21 d’agost, ha rebut 120 guions per participar a la primera edició del concurs de guions curtmetratges, llargmetratges i sèries en el marc de la Primera Trobada del Talent. D’entre tots els participants, se’n seleccionarà 12 (quatre de cada categoria) que cada autor podrà presentar a les productores i distribuïdores que participaran a la trobada, que tindrà lloc el dia 20 d’agost. La convocatòria estava destinada a directors i guionistes novells que podien presentar els seus guions de curtmetratges, llargmetratges i sèries. Els autors seleccionats participaran en una formació amb l’objectiu que puguin generar presentacions atractives dels seus treballs a les productores i distribuïdores de cinema participants a la trobada.

El Galacticat es convertirà d’aquesta manera i per primer cop enguany un punt de trobada de la indústria cinematogràfica. També en el marc de la ‘I Trobada de Talent’, els responsables del festival organitzaran una visita conjunta tant per a les productores i distribuïdores com per als guionistes i directors de cinema per diferents indrets de les Terres de Ponent per tal de mostrar-los possibles escenaris per enregistrar-hi cinema. “L’objectiu, -segons explica Ramon Bochaca, director del certamen- és que s’inspirin en els escenaris de les nostres contrades per enregistrar-hi els seus treballs”.

Entre les empreses productores i distribuïdores confirmades fins al moment a la trobada, hi ha la de la pel·lícula ‘Alcarràs’, Avalon; la productora de ‘Tros’, Galápagos Films, així com Benecé Produccions, Alhana Produccions, Lastor Films, Oberon Media, Elastica Films i altres productores i distribuïdores.

La Trobada de Talent compta amb la col·laboració de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i està dirigida pel productor Jaime Arnaiz. Un dels eixos d’actuació de la PAC s’anomena Tàndem Festivals – Productores. En aquest, es dinamitza la  presència de les productores als festivals per donar-los-hi visibilitat i col·laborar de les accions d’indústria.

En aquestes trobades de talent, la PAC aposta per promocionar l’activitat econòmica al voltant de la indústria cinematogràfica a través d’activitats lúdiques i culturals per als assistents. Des de la PAC i, tenint en compte l’experiència amb el Producers Meet Producers (PMP), una de les accions pioneres d’indústria del festival de Sitges (2015), es dona suport a la trobada del talent, col·laborant amb la participació de productores consolidades que representin una veu professional i experimentada.