El gòTIC Tàrrega s’afegeix als tallers d’acció tutorial compartida que organitza el Pla Educatiu d’Entorn

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

La Comissió Operativa del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) 0-20 de Tàrrega organitza una nova edició dels Tallers d'Acció Tutorial Compartida amb docents i famílies.

Un total de 7 conferències formen part del cicle programat per als mesos de gener, febrer, març i abril de 2022; una de les quals anirà a càrrec del gòTIC Tàrrega, que se suma així a la iniciativa. Les conferències van adreçades a les famílies de Tàrrega, són gratuïtes i amb inscripció prèvia.

Aquests tallers s’emmarquen dins el Pla d’Acollida d’Àmbit Municipal de Tàrrega i són un espai de reflexió i formació de les famílies de l’alumnat dels centres educatius de Tàrrega.

Les temàtiques tractades en les diferents sessions han estat consensuades amb els centres educatius, les associacions de famílies i les famílies que formen part de la comunitat educativa de Tàrrega, per tal de donar resposta a les seves inquietuds i necessitats. Gestió emocional, criança digital conscient, ús de les xarxes i pantalles, creació d’espais harmònics i segurs a casa… són alguns dels temes que les famílies de Tàrrega podran gaudir de la mà de professionals expertes en els respectius àmbits.

Acompanyant en l'acompanyament digital

El gòTIC Ajuntament de Tàrrega se suma a la proposta amb un taller-xerrada amb el títol (Sobre) Viure l’acompanyament en l’Era Digital. Proposa oferir algunes estratègies i propostes per l’accés i l'ús responsable, segur i positiu de la tecnologia dels infants i adolescents. Un punt de partida per establir un espai de diàleg amb famílies que tenen inquietuds sobre privacitat, seguretat i construcció de la identitat digitals. Fruit d'aquesta trobada, si s'escau, es faran accions temàtiques sobre les inquietuds o interessos que sorgeixin al voltant d'aquest àmbit.

L'activitat es planteja en format de telepresència, a través de videoconferència, el dijous 27 de gener a les 7 del vespre. És gratuïta i oberta a tothom. Cal inscripció prèvia.

Al servei de la comunitat

En aquest sentit, el gòTIC Ajuntament de Tàrrega ja fa temps que va establint sinèrgies amb el PEE Tàrrega 0-20. Durant el curs 2019-2020 va esdevenir una de les seus dels tallers diversificats de suport i reforç educatiu orientats a acompanyar els infants i els joves en l’adquisició de capacitats i competències, generant condicions d’igualtat d’oportunitats en els processos escolars i en els resultats acadèmics.

També ha esdevingut punt de suport del Servei d'Orientació d'Àmbit Comunitari per acompanyar a les famílies en el procés de tramitació digital dels ajuts de les beques postobligatòries. Així mateix, amb la Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball de l’Ajuntament de Tàrrega, ja està preparant la segona edició de la Fira ‘Estudiïs & treballes’ (FET),  del 15 al 18 de març de 2022.