El Govern decideix avui les noves mesures sanitàries i aixecarà el toc de queda

El president del Govern, Pere Aragonès; el vicepresident, Jordi Puigneró; i la consellera Laura Vilagrà, abans de la reunió del Consell Executiu a Palau, el 21 de desembre de 2021 (Horitzontal)
photo_camera El president del Govern, Pere Aragonès; el vicepresident, Jordi Puigneró; i la consellera Laura Vilagrà, abans de la reunió del Consell Executiu a Palau, el 21 de desembre de 2021 (Horitzontal)

Foto: ACN arxiu

Avui es preveu que el Govern decideixi les noves mesures sanitàries per pal·liar els efectes de la covid, i es preveu que només aixecarà una sola restricció aquesta setmana, el toc de queda. 

Fins ara, les reunions socials només podien assolir els deu assistents com a màxim, i es preveu que continuï en vigor com a mínim una setmana més. La limitació d'aforament en restaurants, cultura, bars i gimnasos també es mantindrà, com a mínim, una setmana més. Per altra banda, també cal assenyalar que aquestes revisions de protocol s'han accelerat perquè anteriorment comptaven amb 15 dies de vigència, i ara s'ha reduït a una setmana.

Això coincideix amb el debat sobre el certificat covid obligatori: el Govern estudia retirar-lo, i ho posarà aquesta qüestió damunt la taula avui. A hores d'ara, aquest certificat o passaport és necessari per entrar en els establiments amb limitació d'aforament, però ara la Generalitat n'estudiarà la seva viabilitat perquè la variant òmicron no es doblega davant de les persones vacunades. Segons Argimon ja s'ha demanat un informe al Comitè Científic.

Aquesta revisió del protocol enfront de la covid arriba quan la sisena onada encara no ha tocat sostre. La Regió Sanitària de Lleida va arribar per sobre dels 5.000 punts de risc de rebrot i es van diagnosticar més de 200.000 casos a Catalunya. Així i tot, experts i indicadors comenten que es podria arribar al pic de l'onada ben aviat.