El Govern demana soterrar la línia per evacuar l'energia dels nou parcs solars projectats a Alcarràs

Pla general on es poden veure diferents torres i línies d'alta tensió amb la Seu Vella de Lleida al fons, des d'Albatàrrec, l'11 de gener de 2022. (Horitzontal)
photo_camera Pla general on es poden veure diferents torres i línies d'alta tensió amb la Seu Vella de Lleida al fons, des d'Albatàrrec, l'11 de gener de 2022. (Horitzontal)

Foto: ACN

El Govern de Catalunya demana soterrar la línia d'alta tensió que servirà per evacuar l'energia generada per nou parcs fotovoltaics projectats al terme d'Alcarràs, a la comarca del Segrià.

Ha plantejat als promotors modificar el traçat previst per fer compatible el soterrament de la línia amb la xarxa viària existent als municipis per on discorrerà, que afecta els municipis d'Alcarràs, Albatàrrec, Montoliu i Lleida.

El projecte, que inclou nou plantes solars que promouen Ignis i Solaria i la línia d'evacuació, preveu una inversió total de 175 MEUR. El cost de la línia d'alta tensió aèria prevista s'estima en uns 8 MEUR i soterrar-la l'encariria entre un 10% i un 15%. Tot i això, el Govern considera que el preu de l'electricitat produïda continuarà sent "molt competitiu".