El Govern planteja noves restriccions a les portes de les festes de Nadal

Pla general de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Imatge del 20 de desembre del 2021 (Horitzontal)
photo_camera Pla general de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Imatge del 20 de desembre del 2021 (Horitzontal)

Foto: ACN

El Govern vol retornar a les restriccions dures per lluitar contra la covid-19. Així, vol proposar tornar a tancar l'oci nocturn, establir el toc de queda d'1 h a 6 h del matí, limitar les trobades a un màxim de deu persones i limitar l'aforament al 50% en restaurants i al 70% en gimnasos, la cultura i el comerç.

Després de la reunió de la comissió delegada de la covid, la portaveu, Patrícia Plaja, va anunciar aquestes intencions, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va dir que les mesures s'apliquen perquè en l'última setmana s'han doblat els positius i "és necessari aturar" com sigui aquesta progressió.

Així, el govern ahir va plantejar un seguit de mesures acordades, que també busquen ampliar les terceres dosis de vacunació per evitar majors propagacions de la variant òmicron.

Des del sector de l'Hostaleria de Lleida explicaven que "hem lluitat perquè les afectacions fossin les mínimes d'acord amb les que podien ser, amb dades molt pitjors que al Nadal passat".