El grup GEMA organitza una xerrada sobre la macrogranja de Plans de Sió

Foto: Marina Rúbies.

El Grup GEMA de Tàrrega organitza una xerrada sobre el projecte de macrogranja previst entre algunes pedanies de l'Urgell i la Segarra el dijous 10 de febrer a les vuit del vespre a l'espai cooperatiu de La Soll.

Presentarà l'acte el president del Grup d'Ecologia i Medi Ambient de Tàrrega, Jaume Ramon, i comptarà amb la intervenció de Gemma Castro, presidenta de l'Associació de veïns del Canós.

L'acte exposarà el cas del projecte ideat a un quilòmetre de l'antic terme de la Figuerosa, al terme municipal de Tàrrega, i a menys d'un quilòmetre del poble del Canós; on un inversor immobiliari ha tramitat a l'Ajuntament de Plans de Sió el projecte per construir una macrogranja amb una capacitat per 9.600 porcs.

El grup GEMA, conjuntament amb el veïnat del poble del Canós, reivindiquen una ramaderia sostenible que no destrueixi la terra. És per aquest motiu que organitzen una xerrada sobre aquest projecte, per explicar el procediment opac dels seus tràmits, a més de l'afectació en el territori a causa de la seva extensió i activitat si finalment es tira endavant.