El Mag Lari obre les portes de la Casa dels Àngels a Castellserà

Foto: Marina Rúbies.

El Mag Lari ha reconvertit Cal Tarragona, una casa senyorial del segle XVI de Castellserà, en una casa-experiència plena de les seves col·leccions dedicades al món de la màgia i a Michael Jackson.

El Mag Lari la va comprar l'any 2018 amb la intenció de quedar-s'hi a viure i crear un museu de la màgia. Ara, obre portes amb el nom de La Casa dels Àngels amb múltiples facetes on els visitants podran fer un recorregut d'aproximadament una hora, descobrint centenars d'objectes exposats, i també gaudir un petit espectacle de màgia. A més, l'espai acull la gran col·lecció d'objectes de Michael Jackson que el popular mag ha anat recopilant des de fa molts anys.

L'alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, ha destacat que projectes com aquest son una oportunitat per deslocalitzar l'economia i demostren que als pobles petits "s'hi poden fer coses xules". "Per nosaltres és un plaer que el Mag Lari hagi apostat pel nostre municipi", ha afegit.

Cada hora poden entrar 6 persones a 'La Casa dels Àngels' per recórrer les seves estances i descobrir els seus secrets màgics, històrics, misteriosos i fins i tot terrorífic. El Mag Lari ha explicat que va anar creant la història narrativa de la casa a mesura que en va anar descobrint els seus secrets. Cal Tarragó és una casa del segle XVI que sempre ha estat propietat de la família Tarragona. Es va començar a construir l'any 1580 i el 1612 va finalitzar la primera fase de construcció per anar-se ampliant en anys anteriors. Lari remarca que ell l'ha comprat a Carmen Tarragona i ara passa a ser el seu propietari, però només serà un habitant més.

De la casa hi ha moltes històries sorprenents, ha explicat el mag, que ha destacat com algunes de les més rellevants, el fet que hi va passar una nit Felip V i la seva comitiva; que Pau Casals hi passava dies perquè era amic d'Enric Tarragona i per això hi té una habitació dedicada que es diu el "salonet Pau Casals" amb una cadira que agradava molt al músic i una de les seves pipes, objectes que també es poden veure durant el recorregut. Una altra de les històries de la casa és que el Papa Pius XI va redactar un document específic per indicar que s'hi podia fer missa, ja que hi ha una petita capella.

Això no obstant, el mag ha dit que la casa té el seu propi 'storytelling'. Les dues històries més impactants relacionades amb la casa són la llegenda que assegura que el Sant Grial va passar una nit en una de les habitacions i la de Francina Redorta, coneguda com 'La Bruixa de Menàrguens'. El 1616 va ser jutjada a Castellserà i es va penjar al tossal de les Forques després de demanar ajuda als Tarragona. El Mag Lari ha pres aquests dos aspectes com a fil argumental per la visita. D'aquesta manera, a la casa s'hi pot trobar el Sant Grial després de superar unes pistes i també visitar les golfes on s'intenta reviure el què va passar la bruixa abans de ser condemnada.

Un altre dels tresors de 'La Casa dels Àngels' és la mostra d'objectes de Michael Jackson que ha col·leccionat durant anys el Mag Lari. S'exposen unes 300 peces d'un total de 1.000 que té el mag i destaquen elements com cabells del cantant nord-americà, discs d'or, o peces de vestuari icòniques de l'artista.

La Casa dels Àngels també té un bar situat a les antigues porqueres i compta amb una terrassa de 300 metres quadrats per poder-hi prendre refrigeris i sopars durant el cap de setmana. L'alcalde ha destacat que al poble es "presumia" d'aquesta casa, però gairebé ningú no hi havia entrat. Per això, ha posat en valor que el Mag Lari hagi fet "una cosa màgica" que és obrir-la per tal que vilatans i visitants la puguin gaudir i "que la gent del poble s'hi senti implicada i la puguin gaudir".