El Ministeri de Consum publica un receptari d'alimentació sostenible

Foto: Ministeri de Consum

El Ministeri de Consum ha publicat aquest dimecres 10 de novembre un receptari per motivar el canvi dels hàbits de consum alimentaris de la població.

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha presentat aquest dimecres el receptari Menjar ràpid, barat i saludable, de la nutricionista Marián García (més coneguda pel sobrenom Boticaria García) i editat pel Ministeri de Consum. El ministre s'ha mostrat esperançat per aconseguir canviar els hàbits de consum de la població espanyola, perquè malgrat que la "polèmica de la carn" no quallés quan va recomanar reduir-ne el consum, considera que la ciutadania està disposada a seguir el consell de nutricionistes professionals dedicats a la divulgació.

Aquesta iniciativa es vincula a la COP26 de Glasgow, en el sentit que els sistemes alimentaris globals són clau per millorar la sostenibilitat i disminuir les emissions de gasos i residus negatius pel medi ambient. A més, segons l'Organització Mundial de la Salut, mantenir una dieta saludable ajuda a protegir-nos de la malnutrició i malalties no transmissibles com la diabetis, les cardiopaties, els accidents cerebrovasculars i el càncer. Ja que, per exemple, les carns processades són "carcinògenes per a les persones", segons alerta l'OMS.

El receptari està disponible en paper i també un suport digital (podeu descarregar-lo aquí), i conté quaranta receptes saludables, que no comporten molt temps a la cuina, econòmiques i saboroses. Segons García, l'autora del recull, és una bona alternativa per plantar cara al menjar ràpid. També conté consells sobre com fer una bona lectura de les etiquetes d'alimentació i les seves nomenclatures vinculades a la sostenibilitat, seguretat i nutrició.

El ministre ha posat èmfasi en la utilitat del llibre per a les famílies treballadores, amb pressupostos més ajustats a l'hora de fer la compra i menys temps per anar al supermercat i elaborar els menús.