El nou equipament del Grup Alba a Sant Martí de Maldà serà una realitat el 2023

Després de 4 anys de recerca de finançament, el projecte de la llar residència del Grup Alba va aconseguir la inversió necessària per iniciar les obres, que avancen a bon ritme, esperant finalitzar-les l'octubre de 2022.

Així, el Centre de recursos i de suports comunitaris per a la vida autònoma i l'envelliment actiu a la Vall del Corb segueix el seu curs per entrar en funcionament a partir del 2023. L'entitat compta amb el suport de Coop 57 per la recerca de finançament del projecte: s'impulsen una emissió de 200 títols participatius per valor de 1.000 € cadascun i amb retorn anual del 2,25 % per cobrir els 200.000 € que falten. Els títols participatius són un mecanisme de finançament voluntari que una entitat té al seu abast per autofinançar una necessitat concreta buscant el suport i la implicació de l'entorn i el teixit social.

L'entitat aprofita un projecte de residència que va quedar a mig fer l'any 2006. 15 anys més tard, es tornarà a donar vida a aquest edifici per convertir-lo en un centre de recursos per a la vida autònoma i l'envelliment actiu; que doni resposta a les necessitats d'habitatge per a persones amb discapacitat i les llistes d'espera que acumula l'entitat, que són més d'una trentena.

L'equipament multifuncional de Sant Martí comptarà amb un espai de llar-residència, un servei de centre ocupacional, espais d'estimulació multisensorial, un centre de dia SAIAR amb servei de menjador, servei d'atenció domiciliària i zones verdes i jardins sensitiu. També s'està treballant perquè sigui un equipament amb impacte social, econòmic i cultural, però també perquè sigui de referència a escala mediambiental.